Novak Đoković Foto: Milan Maricic/ATAImages

Najbolji teniser sveta se našao u potpuno novoj ulozi.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Novak Đoković savladao je Aleksa Molčana sa 6:3, 6:2, 7:6(4) u drugom kolu Rolan Garosa, a nakon toga je bio raspoložen za priču.

Potpuno se ozario kada je čuo pitanje o sinu Stefanu i njegovim prvim teniskim koracima, jer je nedavno osvojio i mali klupski turnir.

PROČITAJTE JOŠ

„Interesantno, ja sam ga čak i za vreme polufinalnog meča čuo, njegov smeh. Otac sam mu, pa prepoznajem. Nije bio toliko zainteresovan da gleda koliko da igra tenis, pa mi je drago što je imao šansu da igra, imao je sparing partnere, decu sa kojima je mogao da igra. Bili su naši gosti Japanci, dva brata, od 6 i 8 godina, na turniru u Beogradu, zaista su vrlo talentovani, čak je i Muratoglu prokomentarisao koliko su talentovani. Baš smo komentarisali kako nismo videli odavno tako talentovanu decu u tom uzrastu. Stefan je zajedno sa njima po ceo dan bio na terenu, to je ono što ga čini srećnim i što mu donosi radost i veselje, što mene kao teniskog tatu ispunjava. Ako želi ceo dan da igra neka igra“, rekao je Đoković.

Pojasnio je zbog čega često igra neobično visoke udarce i zbog čega se odlučio da eksperimentiše u Madridu i Rimu.

„Znamo da je šljaka najsporija podloga, a sa druge strane na šljaci najviše odskače lopta. Pogotovo ovde, ova lopta koja se razlikuje od svih ostalih koje smo koristili na turnirima uoči Rolan Garosa i ona dosta prima taj spin jer su tereni dosta tvrdi, odnosno ti slojevi ispod, pa lopta dosta odskače. Trudim se svake godine da napredujem i na ovoj podlozi i na svim ostalim i uvek ubacujem u igru određene taktičke udarce koji mogu da mi pomognu da zauzmem bolju poziciju kada sam u defanzivi, da koristim te lopte da se vratim u bolju poziciju na terenu“.

Odlično zna Nole šta pravi razliku…

„Dosta razloga ima zašto je ta lopta dobra, ali zavisi od situacije, pozicije na terenu, varira moja pozicija na riternu u zavisnosti od toga da li igram protiv levorukog ili desnorukog igrača, naravno, uoči meča imam analizu, pričam sa trenerom, znamo otprilike gde gađa servisom kada je pritisak veći i onda se postavljam tako, a ponekad zavisi i od mog osećaja. Ponekad sam blizu, ponekad sam dalje, mešam uvek, implementiram raznovrsnost u meču. Dobro je psihički igrati se sa protivnikom, ne dozvoljavajući mu da pročita lako šta želim da uradim“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Stefan Đoković igra tenis sa Japancima

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram