Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin

Najbolji teniser planete Novak Đoković objasnio je zbog čega je izostao njegov čuveni pozdrav koji praktikuje već godinama na ATP turu.

Novak je pobedom nad Dancem Holgerom Runeom počeo turnir na US Openu, u četiri seta. Posle ubedljivo dobijenog prvog 6:1, Đoković je mnogo oscilirao u drugom, pa je tada gubio 0:3, preokrenuo do 4:3 i naposletku izgubio u taj-brejku sa 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

Treći i četvrti set (6:2 i 6:1) su bili daleko sigurniji za prvog reketa sveta, ali se u ova dva seta krije razlog što na kraju susreta nije podelio „srca“ publici na Flašing Medouzu.

U tom delu igre je njegov protivnik osećao grčeve, pa je teško mogao da parira i Đoković je osećao da ne bi bilo u duhu fer-pleja da je slavio.

„Što se tiče pozdrava, videli ste kakav je bio treći i četvrti set, teško je bilo proslavljati u tom nekom momentu. Nisam osetio da je trenutak, pošto je dečko bio jako povređen“, objasnio je Đoković novinarima posle meča.

Njegov sledeći rival u Njujorku je Holanđanin Talon Grikspor, za koga srpski as iskreno kaže da mu ne poznaje igru.

„Ne znam mnogo o njemu. Nikad nisam igrao protiv njega, danas sam ga prvi ili drugi put gledao kako igra, malo sam ispratio meč sa Štrufom. To jeste iznenađenje, mislio sam da će Štruf da izađe kao pobednik, ali eto, moraću da uradim domaći zadatak i analizu i da se spremim dobro“, istakao je Đoković.

Podsećamo, Novak na turniru u Njujorku juri svoju 21. grend slem titulu, čime bi se osamio na vrhu i postavio rekord, pošto Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 grend slem titula.

BONUS VIDEO: Novakova dvadeseta grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar