Novak Đoković Foto: Joe TOTH / AFP / Profimedia

Navikli smo na mržnju, ali baš ovo nikada nismo videli.

Napadi na Novaka Đokovića od strane inostranih medija postali su „normalni“ i kao da smo se svi vremenom navikli na njih.

U kategoriju najvećih Novakovih mrzitelja sigurno spada engleski „Dejli mejl“ koji je novim tekstom iznervirao sve navijače.

PROČITAJTE JOŠ

„Tužno je što je Đoković sa 36 godina prvi na svetu“, citira londonska novina neimenovanog tenisera za koga kaže da mu se karijera protezala na kraj prošlog i početak novog milenijuma.

Nije Britanac, nije još uvek aktivan, ali je bio u prvih 10 i potpuna je misterija zašto je ostalo sakriveno njegovo ime.

Novak Đoković
Foto: Starsrport/Serbia Open

Glavni motiv ovog razgovora jeste kritika na račun ostalih tenisera koji godinama ne mogu da slome Đokovića, ali svima je zapao za oko pridev „tužno“. Zbog čega se to nije gledalo iz drugog ugla, kao neko divljenje Novaku koji i sa 36 godina osvaja sve grend slemove i bez njega se na najvećim takmičenjima ne može.

„Jer kako to da pomogne ATP turu da maksimizuje zaradu od TV prava i sponzorstava ako broj 1 retko učestvuje. Odigrao je samo šest turnira van gren slemova u celoj sezoni do sada“, dodaje se u tekstu.

Sledi podsećanje koliko je Đoković uspešan kada treba prilagoditi se igri protivnika.

Novak Đoković
Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

„Ostaje zagonetka da od svih aktivnih tenisera najbolji međusobni odnos sa Đokovićem ima Jirži Veseli, češki teniser koji nije ni u prvih 300 na svetu. Dva puta je slavio bez poraza“, dodaje britanski list.

Za kraj, novinar i njegov sagovornik su tražili recept kako da se pobedi srpski teniser:

„Verovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu. A možda bi olimpijsko zlato, jedini uspeh koji izmiče Đokoviću tokom cele karijere, pomoglo da njegov nezasiti apetit izbledi.“

BONUS VIDEO Đokovićevi tereni odlaze u istoriju, iz istorije u predizborne svrhe vraćaju se branioci Beograda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare