Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Meč Novaka Đokovića i Tejlora Frica bio je jedan od najčudnijih na turniru. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što je Srbin propustio prvih 15 brejk šansi, što je, ako je uopšte viđeno, viđeno veoma, veoma retko u svetu tenisa. To je najviše uticalo na dvojicu tenisera.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Đoković i Fric je trebalo da odigraju meč u dnevnom terminu, ali su loše odluke organizatora oko rasporeda napravile pravi haos.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da su se vodili devizom „zašto jednostavno, kada može komplikovano“, a na kraju će zbog toga najviše ispaštati Janik Siner i Andrej Rubljov koji bi možda mogli da krenu meč tek posle 23.00 po lokalnom vremenu.

U 19.00 je tek bio gotov drugi set Đokovića i Frica, a bilo je sigurno u tim momentima da će biti odigrana još najmanje dva da bi pitanje pobednika bilo rešeno. Nakon toga je po planu trebalo da izađu Barbora Krejčikova i Arina Sabalenka, a tek onda drugi četvrtfinalni muški par.

To znači da bi Siner i Rubljov u slučaju nešto dužeg meča mogli da napadnu rekord i da završe meč posle pola pet ujutru. To je potencijalno i najduži dan Australijan opena ove godine.

To je značilo da čitava priprema mora da bude pomerena dodatno. Sve je počelo od želje organizatora da udovolje publici u Americi kako bi u udarnom terminu gledala Koko Gof koja je čak tri sata i sedam minuta igrala protiv Marte Kostjuk 7:6(6), 6:7(3), 6:2, a onda su meč odužili i Srbin i Amerikanac.

To je značilo da program neobično mnogo kasni i da noćni termin i ne kreće kada je to u planu. To bi moglo da stvori probleme obojici Novakovih potencijalnih rivala u polufinalu za pripremu jer će praktično imati dan manje.

BONUS VIDEO Izjava Đokovića posle pobede nad Popirinom na Australian openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar