Novak Đoković
Novak Đoković Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta nakon velikog uspeha ima sedam dana da se pripremi za pisanje istorije. Ovog puta je sve znatno drugačije nego pre godinu dana.

Novak Đoković savladao je Stefanosa Cicipasa sa 6:0, 7:6(5) u finalu turnira u Rimu. Tako je podigao 38. masters pehar (najviše u istoriji, sledeći na listi Rafael Nadala sa 36), a čak 11. put nije izgubio ni set na putu do trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković sa mnogo samopouzdanja dolazi u Pariz gde će pokušati da osvoji 21. grend slem titulu, odbrani trofej koji je podigao prošle godine i tako dodatno produži svoju vladavinu na vrhu ATP liste.

Nakon svega se Novak osvrnuo na ono što ga čeka od 23. maja u Parizu.

„Mislim da sam dobro igrao i u Madridu, meč sa Alkarazom je bio vrlo gust. Zaslužio je pobedu, ali jedan poen je odlučio, bio sam zadovoljan time kako sam igrao. Znao sam da u Rimu moram da nastaviim tim putem. I na treninzima sam čisto udarao loptu. Nisam mogao da zamislim bolju uvertiru pred Rolan Garos, ovde je sve kliknulo“, rekao je Đoković.

Očekivalo se da Novak iz Rima ode put Monte Karla, ali je on stigao u Beograd, verovatno jer je želeo da sa sinom proslavi osvajanje klupskog turnira. Đoković je godinama trenirao u klubu u Monako, pa bi to bila idealna priprema za napad na novi grend slem.

Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Đoković je ovo često radio tokom karijere, ali ne i prošle godine. Prošle godine je po prvi put sedam dana pre Rolan Garosa igrao turnir i to zbog toga što se održavao u Beogradu. Đoković je podigao trofej u Srbiji, a zatim i u Parizu dve nedelje kasnije.

Očekuje se da Novak ode u Pariz u sredu ili četvrtak kako bi se navikao na sve uslove pre početka turnira. Ujedno će upravo u Parizu dobiti još jednu tortu u sedam dana. Nakon što se nedavno slikao sa tortom koja je slavila njegovu 1.000 pobedu na ATP turu, sada će dobiti i rođendansku tortu 22. maja.

Navikao je prethodnih 18 godina da upravo u Parizu slavi svoj rođendan, pa ni ovog puta ne bi trebalo da bude drugačiji.

I dok Novak podiže formu, Nadal brine da li će uopšte moći da zaigra.

„Nisam se povredio. Ja sam igrač koji živi s povredom. Nije ništa novo, to je već tu. Nažalost, teško mi je od dana do dana, da budem iskren. Čak i ovako, pokušavam naporno. Naravno, teško mi je ponekad da prihvatim situaciju. Može da bude frustrirajuće to što mnogih dana ne mogu da treniram na pravi način. Danas je sredinom drugog seta počelo, posle nisam mogao da igram kako treba“, rekao je Nadal nakon poraza od Šapovalova.

Nadal će putovati u Parizu praktično na jednoj nozi jer oseća strašni bol u stopalu koje mu pravi problem čitavu karijeru, pa zbog toga nosi specijalno dizajnirane patike kako bi problematična kosta koja propada trpela najmanji mogući pritisak.

Anhel Ruis Kotor, španski doktor koji je i ranije radio sa Nadalom, biće deo njegovog tima koji putuje u Pariz kako bi na licu mesta pratio stanje Španca.

Nadal je do sada 13. put osvojio trofej na Rolan Garosu i glavni je favorit za taj trofej. Nakon njega slede Karlos Alkaraz i Đoković, dok se ostali igračima daju relativno male šanse da podignu „Kup musketara“.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram