Novak Đoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković saznao je ko će mu stajati na putu do titule na mastersu u Rimu, a srpski teniser je tokom žreba dobio upravo ono što je i želeo.

Najboljem teniseru ikada potrebna je titula pred najvažniji deo sezone kako bi to bio pravi „on“, jer svakako da Novak nije navikao da bude bez trofeja u maju.

Na putu do tog cilja pomogao mu je i žreb, ali i izostanak Janika Sinera i Karlosa Alkaraza sa mastersa u Italiji.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi dvojac je zbog povrede odustao od Rima, a Novak baš zbog toga sada nema nijednu prepreku koja treba da ga zaustavi do titule.

Želi Novak da se na najbolji način pripremi za Rolan Garos, a može se reći da do četvrtfinala Đoković neće imati težak ispit.

U prvom kolu će biti slobodan, a već u drugom čega ga potencijalno Rus, Roman Safjulin, koga je u Monte Karlu razbio sa 6:1, 6:2.

Potencijalni rival u trećem kolu je Alehandro Tabilo ili Jakub Menšik, dok bi osmina finala donela okršaj sa Fransiskom Serundolom ili Karenom Hačanovim.

Svakako da bi Hačanov predstavljao najtežu prepreku za Novaka do četvrtfinala, ali je poznato da Rus nije baš najbolji igrač na šljaci.

U Monte Karlu je stao u četvrtfinalu, dok je u Madridu poražen u osmini finala od Sinera.

Potencijalna prilika za osvetu došla bi u četvrtfinalu, jer će tamo po projekcijama čekati Norvežanin Kasper Rud.

Pre duela sa Novakom u četvrtfinalu, na Rudovom putu je prvo Miomir Kecmanović, koji treba da prođe kvalifikanta, a zatim i Džordan Tompson ili Gael Monfis, pa Ben Šelton.

Polufinale je daleko, ali se očekuje da će do tog dela turnira doći neko od Aleksandera Zvereva ili Grigora Dimitrova.

Novak Đoković Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Prava je šteta što je Rafael Nadal u drugom delu žreba i ovo je još jedna propuštena prilika da poslednji put gledamo klasin Novaka i Španca.

Favoriti u drugom delu žreba u Rimu za prolaz do finale biće Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, ali se i Rafa nada potencijalnom čudu.

Španac će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, dok ga već u drugoj rundi potencijalno čeka okršaj sa Hubertom Hurkačem, sedmim teniserom sveta.

BONUS VIDEO Novak nakon ispadanja u Monte Karlu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar