Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: TAnjug/Michael Probst)

Novak Đoković je nakon trijumfa protiv Jan-Lenarda Štrufa sa 6:2, 6:4 doneo Srbiji izjednačenje u grupi Dejvis kupa, a ujedno je to bila njegova 17. pobeda zaredom, te ukupno 50 nastup za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je nastavio da ispisuje istoriju i uvećava broj nastupa za reprezentaciju, a pomogao je Srbiji da osvoji dve velika reprezentativna takmičenja Dejvis kup i ATP kup.

„Velika je čast i zadovoljstvo igrati za srpsku tenisku reprezentaciju po pedeseti put. Stvarno je velika brojka, nisam pratio iskreno, ali su me ljudi iz reprezentacije podsetili. Prošlo je više od 15 godina kada sam debitovao za reprezentaciju i sećam se tih debitanskih mečeva na ‘Gemaksu’. U dvorani, pa napolju protiv Belgije, bili su to dugi mečevi. Sećam se kako mi se svet srušio kada sam izgubio. Igrati za reprezentaciju je specijalan osećaj, to govore svi koji imaju sreću da obuku nacionalni dres. Mi smo individualni sport i uglavnom tako nastupamo. Osećaj nije uporediv kada igramo sa reprezentacijom. Dobro je što svaka generacija kroz koju sam prošao, ona zlatna koja je osvojila Dejvis kup 2010. godine, pa i nova, svi se izuzetno dobro slažemo. To je presudno za timski duh, motivaciju i ostvarenje zajedničkog cilja. Da vratimo srpski tenis u sam svetski, reprezentativni vrh. Svi radimo na tome, smena je generacija, Viktor se povukao i postao selektor, svi su se dosta skoro povukli iz aktivnog tenisa“, rekao je u dahu Đoković.

Govorio je i o smeni generacija, ali i kako mu je trofej u Dejvis kupu pomogao da dostigne svoj maksimum.

„Potrebno je vreme da se svi uhodamo, uigramo, promenjen je i format. Sada je tu i ATP kup imamo dva reprezentativna takmičenja. Imao sam to zadovoljstvo da igram na oba takmičenja, to su uspomene koje ću nositi čitavog života. Imao sam ogromnu sreću da u životu imam velike pojedinačne uspehe i da osvojim svaki trofej koji se u tenisu može osvojiti. Onaj iz 2010. je nešto što se ističe, što je posebno, meni je dalo odskočnu dasku za karijeru. Te 2011. sam nakon titule u Dejvis kupu imao svoju najbolju godinu gde sam vizao 40 i više pobeda zaredom, osvojio tri grend slema u godini i postao prvi put broj 1 na svetu. Verujem da bi Viktor, Janko i Ziki se složili da nam je taj Dejvis kup pomogao da u pojedinačnim konkurenciji dostignemo svoj vrhunac. Za mene ta strast ne jenjava, što sam stariji to je veća, nadam se da ću biti zdrav u narednim godinama da bih mogao da se odazovem. U svakom delu karijere, a pogotovo sad mi je igranje za reprezentaciju apsolutni prioritet“, rekao je emotivni Đoković u izjavi koja će se dugo prepričavati u Srbiji.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar