Rafael Nadal
Foto: Screenshot X Tenis en Movistar Plus+

Dobra stvar pojavljivanja Rafaela Nadala u medijima je da potvrđuje jednu stvar - uskoro će se vratiti. Loša? Pa, čini se da je pomalo ogorčen ili je ovo bila reakcija na nedavne komentare srpskog asa.

Rafael Nadal je izašao iz medijske ilegale nakon višemesečne pauze. Odlučio je da se posveti porodici, da brine o oporavku i da se retko oglašava.

PROČITAJTE JOŠ

To je uvek i radio tokom karijere kada je pokušavao da pronađe snagu da se vrati na najveću scenu i to nije ništa novo. Novo je što je sada najavio da bi 2024. godina mogla da bude njegova poslednja u karijeri i da nakon toga verovatno neće opet igrati tenis. Ali, novo je i što sada ne odbacuje mogućnost da možda ipak igra još malo.

Novo je i to što je pričao o rekordu koji je postigao Novak Đoković na primeru frustracije. Smatra da je uradio ono što nije niko pre u istoriji tenisa samo zbog toga što je bio frustriran i da bi bio još više da u tome nije uspeo.

Nadal je u poslednje vreme govorio sa mnogo poštovanja o Srbinu, pa mnogi pamte da je tokom Lejver kupa, što je bila jedina prilika kada su nastupali u istom timu, napisao na srpskom „Idemo“. Ipak, onda se pojavio u španskim medijima i odlučio da govori stvari koje do sada nisu bile njegov stil.

I onda je u jednom trenutku otkrio i da Đokoviću nije čestitao osvajanje US Opena, za to je imao razlog, ali ne onaj koji bi očekivali. Nije želeo da kaže da to nije uradio iz sujete ili zbog rivalstva, već zbog toga što je želeo da Novak više ceni ono što će mu poslati. Neobično objašnjenje, ali će ostati mnogo onih koji neće biti ubeđeni u to da govori istinu. A upravo je njom počeo taj odgovor.

„Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vreme da ceniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još nisam to uradio“, poručio je Nadal.

Zatim je pojasnio da mlađem kolegi iz reprezentacije šalje poruke, ali i da nema previše prijatelja na ATP turu danas.

„Naravno, slao sam poruke Karlosu Alkarazu kada je pobedio ili kada je trebalo da pobedi. Ostali… na „turu“ nemam mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federer s vremena na vreme“, rekao je između ostalog Nadal.

BONUS VIDEO Žene sa maskama Nadala i Federera provociraju Novaka 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare