Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Trka još nije gotova, ali deluje da je pri kraju

Pol Meknami, bivši najbolji dubl teniser, prokomentarisao je na Tviteru borbu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala za najboljeg svih vremena.

Kao glavni parametar u takozvanoj GOAT trci spominje se broj grend slem titula, a Novak je nedavno stigao do 23. dok je Nadal ostao na 22 pehara.

PROČITAJTE JOŠ:

Do prošle godine u priči za najvećeg ikada u tenisu bio je aktivan i Rodžer Federer, ali je on otišao u penziju pre najvećih rivala.

Sada i Nadal ima ozbiljnih problema, najavio je da će mu sledeća sezona biti poslednja u karijeri, ali Pol Meknami mu i dalje ostavlja prostor da prestigne Đokovića.

„Ne mogu Novaka još da nazovem GOAT, iz prostog razloga što Rafa, za razliku od Rodžera, nije u penziji. Iako je malo verovatno, još uvek je moguće da stigne do najvažnijeg pokazatelja… više od 24 Slema. Dakle, iz poštovanja, još ga neću nazvati tako (Novaka)“, napisao je Meknami.

Đoković do kraja godine ima priliku da dođe do kalendarskog slema, a za to će mu biti potrebne titule na Vimbldonu i US Openu.

Maknami je lepe reči za Đokovića imao i pred Australijan open, na kom je Novak 2022. godine pretrpeo velike neprijatnosti i poniženja.

„On je za mene on osoba od principa. Ne slaže se svako sa tim i pozicijom u kojoj je, ali je ostao pri reči i propustio dva grend slema te godine. To je mnogo kad vam fali jedan do rekorda i poštujem to i nadam se da će biti dobro primljen. Ljudi zaboravljaju da je pomagao klinike u Srbiji, a da je i njegov sin vakcinisan. To je ono što jednostavno veruje za sebe, ali očito većina ne veruje u to, pošteno“, rekao je na početku godine Meknami.

BONUS VIDEO Finale pre finala na Rolan Garosu: Đoković i Alkaraz – susret iskustva i mladosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar