Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Ovdašnjoj javnosti je dobro poznato ime iskusnog italijanskog stručnjaka Marka Panikija.

Kondicioni trener već neko vreme sarađuje sa najboljim teniserom planete i u veoma osetljivom dobu i godinama pokušava da fizički izvuče maksimum iz Novaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Paniki je sada objasnio zbog čega je njegov „štićenik“ poseban i kako istrajava dve decenije na vrhunskom nivou.

„Postoji više od jednog razloga zašto je Novak tu gde jeste, ali moramo da počnemo od činjenice da je on genetski fenomen – sposoban je da sve radi jednostavno i u kontinuitetu, ali sposoban i da radi stvari koje drugi jednostavno nisu u stanju. Nije uvek moguće kopirati ga“, ispričao je Paniki tokom predavanja u teniskoj akademiji Oltrepo u Kodevilji.

„Zna dokle može da ‘gura’ sebe i ima iskustvo da razume šta mu sopstveno telo poručuje. Mi iz tima mu pružamo podršku tako što mu dajemo oruđa da dalje razvije svoje sposobnosti. Novak je zahtevan šampion – želi mnogo od sebe, a to znači i da oni oko njega moraju da se prilagode takvim ambicijama“, dodao je Paniki.

Otkrio je i da Novak, koji je ove sezone osvojio tri od četiri grend slema i igrao finale Vimbldona, nastavlja sa pripremama za narednu sezonu tek što je završio prethodnu.

„Njegova motivacija je uvek visoka, bez padova. Počinjemo sa pripremama 10. decembra i posle toga idemo u Australiju“, kazao je Paniki.

Đoković je poslednji meč odigrao u Dejvis kupu protiv Janika Sinera sredinom novembra, posle čega je Italija osvojila drugu „salataru“ u tom takmičenju. Srbin je prethodno Sinera pobedio u finalu Završnog mastersa u Torinu, a uzeo je ukupno sedam titula u 2023. godini.

Kad je reč o sledećoj 2024. naveo je da mu je ambicija da uzme titule na sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO: Novak Đoković se „posvađao“ sa ivičnjakom u Marbelji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar