Foto: EPA/DAVID CROSLING

Najboljem teniseru planete teško je palo ono što se ovih dana dešavalo sa njegovim nekadašnjim trenerom i prijateljem.

Novak Đoković odgovorio je na pitanje o nemačkoj teniskoj legendi Borisu Bekeru i činjenici da mora iza rešetaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Beker je pred vikend osuđen na dve i po godine zatvora jer je nakon proglašavanja bankrota 2017. prikrio brojne prihode.

Novak se sprema za masters u Madridu, gde igra naredne nedelje, a Beker se suočava s posledicama svojih odluka.

„Jednostavno mi je slomljeno srce zbog njega. On je prijatelj, dugogodišnji, trener tri ili četiri godine, neko koga smatram bliskim u svom životu i ko je doprineo mnogo uspehu u mojoj karijeri“, rekao je Đoković na pitanje o tome kako se oseća zbog Nemca.

„Ne znam šta da kažem više od toga. Neću da ulazim u detalje presude, nisam u poziciji da to radim, ali kao njegov prijatelj, znate, naravno da sam tužan. Ne mogu mnogo toga da kažem“, dodaje prvi reket planete.

Nada se da će Beker što bezbolnije proći kroz predstojeći period, pošto bar deo vremena mora da provede iza rešetaka.

„Nadam se da će kad ovo prođe, nakon što izađe moći da živi, ne znam da li možemo da kažemo ‘normalan’ život, jer se život menja za svakog ko ide u zatvor, posebno na tako dug period“, kaže Đoković, koji priznaje da ne zna kako će sve izgledati za dve ili tri godine.

„Molim se za njega. Nadam se da će stvari biti dobre u pogledu njegovog zdravlja, posebno mentalnog zdravlja, jer je to najveći izazov“, konstatovao je srpski teniser.

Podsećamo, Novak i Beker su sarađivali od 2013. do kraja 2016. godine i zajedno su osvojili 25 trofeja od čega šest Grend slem titula.

BONUS VIDEO: Novak posle meča u razgovoru sa Ivaniševićem i Troickim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar