Novak Đoković Novak Djokovic
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Pa šta je potrebno da uradi, da bi makar bio u širem izboru?

Novak Đoković ponovo nije nominovan za nagradu „Stefan Edberg“ koja se dodeljuje jednom teniseru za fer-plej tokom sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nagrada Stefan Edberg za sportsko ponašanje: Igrač koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se takmičio sa svojim kolegama sa najvećim poštenjem i koji je promovisao igru svojim aktivnostima van terena“, stoji u opisu šta su odlike kandidata koji je u priči za nagradu.

Novaka čak nema na širem spisku kandidata, a ovo priznanje nikada nije ni dobio, iako je mnogo toga učinio za tenisku zajednicu i svoje kolege na turu, pogotovo tokom teškog vremena pandemije koronavirusa.

Poznato je da Srbin ima sukob sa čelnicima ATP-a, pa verovatno nikada u karijeri neće moći da dođe do ove nagrade.

Ove godine su kandidati Kameron Nori, Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Feliks Ože-alijasim, Frensis Tijafo, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač, Lorenco Museti, Mateo Beretini, Maksim Kresi, ali i Rafael Nadal.

Zanimljivo je da je Rodžer Federer ovu nagradu osvajao 13 puta (sedam puta uzastopno), dok je Rafael Nadal nagrađivan u pet navrata, poslednji put prošle sezone.

BONUS VIDEO Novak pobedio Medvedeva u Torinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare