Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nešto potpuno neočekivnao spremalo se u Parizu - Novak Đoković izgubio je prva dva seta od Italijana Lorenca Musetija, oba u taj-brejku, ali se vratio i pobedio.

Istinska senzacija bila je na pomolu… Talentovani, 19-godišnjak prvi put je igrao u glavnom žrebu nekog grend slema, i to ne samo da je igrao, već blistao.

Potpuno nestvarno izgledao je pogled na semaforu u meču osmine finala, Museti je dobio prva dva seta 7:6(7), 7:6(2) i bio je na korak od čuda epskih razmera usred Bulonjske šume.

Đoković je bio daleko od svog sjaja, a partija ispod proseka mogla je skupo da ga košta. Ipak, ubacio je iz treće u šestu brzinu, ekspresno uzeo dva seta i u petom na 4:0 nakon predaje Musetija prošao u četvrtfinale.

Museti nikada u ATP karijeri nije izgubio taj-brejk, pa je taj učinak protiv najboljeg na svetu popeo na 10-0, što je zaista impresivno.

Inače, Museti je tek ove godine ušao u Top 100, a posle turnira u Lionu popeo se na 76. mesto ATP liste. Najveći uspesi do sada su mu bile pobede nad Vavrinkom i Nišikorijem.

Italijansko čudo je 2019. bilo i prvi junior sveta posle Australijan opena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram