Korentan Mute savladao je Romana Safjulina u prvom kolu mastersa u Rimu nakon preokreta sa 3:6, 7:6(1), 6:2 i sada ga čeka okršaj sa Novakom Đokovićem. Ipak, on je prethodne godine uradio stvar koja se retko viđa.

Mute je trenutno 83. igrač na ATP listi i karakteristično je što mu je trener Petar Popović Spin. Uz to je posebno zanimljivo da je čitave prošle godine bio prinuđen da igra sa jednoručnim bekhendom, a onda se vratio dvoručnom.

PROČITAJTE JOŠ

Nije hteo da operiše tetivu koja je pukla jer je želeo da igra na grend slemu u Parizu, a Popović je pojasnio u podcastu „Reketiranje“ da „Francuzu kad oduzmeš Rolan Garos da je to kao da si mu uzeo bubreg“.

Mute se proslavio tom ludom glavom kojom je pravio mnogo haosa i imao neverovatan odnos sa navijačima. Ipak, ostaće upamćeno u istoriji i to da je čitavu sezonu igrao sa udarcem koji nikada pre nije igrao, što je neviđeno u istoriji tenisa.

„Sad mu se oporavila ruka, može da igra dvoručni bekhend. Prošle godine je na pasingu mogao samo da gurne slajs, imao je rupu na riternu gde je riternirao na sredinu terenu. To je neverovatan uspeh koji je uradio kog ljudi nisu svesni. Nole koji je najbolji igrač svih vremena sa tim hendikepom da on ne bi bio na tom nivou, ne bi bio blizu, ne bi došao do 130. mesta. Možda Nadal bi jer je to drugačiji tip igrača, da igra samo spin bekhend. Samo dva ili tri igrača bi napravili taj rezultat sa tim hendikepom. Del Potro je to radio, ali je on imao servisčinu i forhend, a gde on udari forhend tu trava ne raste. Karlović je igrao bez bekhenda, mogao bi Opelka, možda i Raonić na tom nivou“, rekao je Popović u podcastu „Reketiranje“.

Biće ovo drugi put da Đoković i Mute igraju jedan protiv drugog, a pre pet godina u Parizu je Đoković slavio nakon dva seta.

Popović se hvatao za glavu tokom turnira u Santjagu kada je Mute ušao u rat sa publikom iz Čilea jer je na prvom poenu protiv domaćeg igrača odigrao servis iz ruke i tako od prvog poena navukao gnev publike na sebe.

Zanimljivo je zna nekoliko psovki na srpskom što je pokazao u Čileu, ali i dobro poznaje ostale srpske reči koje koristi u svakodnevnom govoru poput „piletine“ ili „ajde“ i „idemo“ kada se nalazi na terenu.

Mute je bio pre dve godine i 51. igrač planete, a sada se vraća u elitno društvo nakon što je zalečio problem sa povredom. U karijeri do sada nema titulu.

Pogledajte i šta je Popović pričao o Muteu, smeni Nenada Zimonjića, problemu politike u tenisu, mladim nadama tenisa, rastanku sa Jelenom Janković i saradnjom sa Ivom Karlovićem.

BONUS VIDEO Novak Đoković deli autograme u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar