Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Odbrojavaju se sati do teniskog meča o kom će se zauvek pričati, a o kom će istorija reći svoj sud tek godinama kasnije.

Foto: Nova.rs

Takvu težinu ima predstojeći okršaj Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa. Od kada su se susreli u Madridu prošle godine Španac je postao najmlađi broj 1 svih vremena i grend slem šampion, dok je Srbin postao apsolutni lider po broju sedmica na vrhu (387) u istoriji i trenutno je izjednačen sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula (22).

PROČITAJTE JOŠ

Novak zna da je najveća prednost Alkaraza mladost i fizička pripremljenost, tačnije lakši oporavak. Sirova fizička snaga je na strani Španca, kao i eksplozivnost, ali je tenis sve samo ne igra u kojoj sve zavisi od toga.

Da bi na to Đoković mogao da odgovori neophodno mu je da bude potpuno odmoran i pripremljen, pa je zbog toga odlučio da propusti trening u sredu.

Na zvaničnom rasporedu nije stajalo ime Đokovića (ali ni Alkaraza) koji je odlučio da dan posveti potpunom oporavku od meča sa Karenom Hačanovim. To ne znači da u toku dana ne bi moglo da dođe do promene odluke, ali je sasvim realno očekivati da treninga neće biti.

Srpski teniser će tako uzeti dan za sebe jer je meč na programu tek u petak, a onda se očekuje da u četvrtak odradi trening, baš kao i uobičajeno zagrevanje pred polufinale. Do sada je srpski as samo jedan dan propustio trening kada su u Parizu sa njim bila deca Stefan i Tara.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar