Foto: Twitter/Printscreen

Triler u Rijadu.

Novak Đoković je poražen u egzibicionom meču u Rijadu u saudijskoj Arabiji od velikog rivala Karlosa Alkaraza rezultatom 4:6, 6:4, 6:4 u sjajnom meču.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je odigran pred rekordnim brojem gledalaca u ovoj godini jer je na tribinama fudbalskog stadiona na kojem igra ekipa Al Hilala naših Aleksandra Mitrovića i sergeja Milinkovića-Savića bilo 40.000 gledalaca koji su mogli da uživaju u spektaklu.

Publika je obojicu tenisera pozdravila velikim aplauzom prilikom izlaska na teren, a oni su im uzvratili odličnim tenisom.

Već na startu smo mogli da vidimo da će biti sjajnih poena i preokreta, a prvi je udarac zadao Španac koji je odmah napravio brejk i pobeo sa 2:0. Novak se posle malo muke upisao na semafor, da bi potom uzvratio brejk i to spektakularnim riternom na brejk lopti i odmah izjednačio  na 2:2.

Videli smo zatim izjednačenu borbu i mahom sigurne servis gemove sve do devetog gema prvog seta kada je očajnu igru Alkaraza Đoković pretvorio u brejk sa nulom, apotom je i odservirao za osvajanje prvog seta.

Drugi set je počeo na identičan način kao i prvi, opet oduzetim servisom u korist Španca, koji je ovog puta nešto lakše uspeo i da odbrani isti. Čak je bio jako blizu i duplog brejka, međutim prisebnost je spasila Đokovića.

Od tog momenta pa do kraja seta maltene da nije bilo nikakvih naznaka brejka, što je i odgovaralo Alkarazu, koji je jednostavno priveo posao kraju i izjednačio istim rezultatom kojim je Đoković poveo.

Novak je konačno na startu trećeg seta uspeo da uzme servis gem na svoj servis, ali je već naredni izgubio i Alkaraz je došao do brejka prednosti koji je zamalo duplirao.

Tada se Novak malo trgao i iskoristio slabiji servis gem Alkaraza i uspeo da vrati bvrejk, ali kada se činilo da ima priliku za preokret, samo se raspao.

U devetom gemu je dozvolio Alkarazu da mu oduzme serviS i to je bion kraj pošto Alkaraz ovu priliku nije propustio.

Đoković - Alkaraz 6:4, 4:6, 4:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare