Foto: AP Photo/Aaron Doster

Rivalstvo koje "nosi" tenis u ovom trenutku ne prestaje da intrigira sve.

Sajmon Kambers je autor knjige „Efekat Rodžera Federera“ i jedan je od najupućenijih u dešavanja u teniskom svetu. On je u razgovoru sa Karol Bušar i Marion Bartoli objasnio kako vidi mečeve dva tenisera koji se uvek čekaju sa nestrpljenjem.

PROČITAJTE JOŠ

Niko od njih troje nema nikakvu dilemu da je srpski as u ovom trenutku u prednosti.

„Kada govorimo o sadašnjosti, ako se sastanu recimo sutra, Novak ima blagu prednost, ali mislim da to može da se menja svake nedelje. Videli smo kako se njihovi stilovi uklapaju jedan u drugi i kako praktično ubijaju jedan drugog na terenu svaki put kad igraju“, rekao je Kembers.

Zatim je podvukao.

„To je sjajno za videti. Novak ima prednost, ali neveliku.“

Bartoli, čiji je suprug veliki navijač Đokovića, takođe daje prednost srpskom asu.

„Mislim da moramo da uđemo dublje u analizu i kada pogledamo sezonu, postoji jedan koji je osvojio tri grend slema i drugi koji je osvojio jedan grend slem, to je tako jednostavno. Jedan je igrao četiri grend slem finala, drugi je igrao jedno. Moramo da sagledamo širu sliku i da vidimo kakvi su tokom cele sezone. Kako stvari stoje, Novak radi bolji posao.

To ne znači da se stvari neće promeniti. Očigledno je da je Novak pri kraju karijere, a ne na početku. Ali ta mentalna snaga i sposobnost da se oporavi. Mislim da mnogi ljudi ne mogu da se pretvaraju da imaju istu mentalnu snagu kao on“, rekla je Bartoli.

Đoković je ovog ponedeljka započeo 393. sedmicu na vrhu sveta i sledeći turnir će igrati u Parizu od 30. oktobra.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar