Pariz. 2018. godina. Prvi poraz Novaka Đokovića u finalu Pariza nakon nezapamćene dominacije tokom koje je stigao do svih mogućih rekorda. Sa druge strane se nalazio Karen Hačanov. Samo nekoliko meseci ranije ga je Đoković počistio sa Vimbldona, a onda je u finalu Pariza Rus odigrao jedan od mečeva karijere. Slavio je sa 7:5, 6:4 i stigao do prve masters titule.

Brzo premotavanje na četiri godine kasnije. Isto mesto, isti rivali, samo drugačija faza turnira. Ovog puta Đoković traži osvetu za jedini poraz u pariskim finalima. Sedam finala i šest titula je učinak koji mu je „sredio“ upravo ruski teniser, pa je tako ostao Đoković bez savršenog učinka u finalima „Bersija“.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica igraju četvrti meč na centralnom terenu (posle meča Žila Simona i Feliksa Ože-Alijasima), a taj susret neće početi pre 16 časova. Realnije je da taj okršaj gledamo oko 17 časova na kanalu Sport klub 1 HD.

Ove sezone su igrali tri puta i sva tri puta je slavio srpski igrač (u Astani, Beogradu i Dubaiju), a samo je u prestonici Srbije nakon velike Novakove pauze Hačanov uspeo da osvoji set.

Đoković juri petu titulu u sezoni i rekordni 39. masters. Đoković predstavlja jednog od poslednjih igrača veterana na turniru jer je ranije sa turnira ispao Rafael Nadal, ali i čovek između dve generacije Danil Medvedev.

Srpski teniser se odlično provodi u Parizu, iskoristio je slobodno vreme da trči parkom i uz brdo sa fizioterapeutom Ulisesom Badiom, te da odigra partiju stonog tenisa sa skupljačima loptica.

BONUS VIDEO Poen koji je „slomio“ Kresija, Đoković sjajan na mreži

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar