Foto: EPA-EFE/MORGAN SETTE

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da mu fali sloboda tokom dana provedenih u karantinu u Australiji pred prvi Grend slem turnir sezone.

Australijan open počinje osmog februara, Novaku je na raspolaganju pet sati treninga dnevno, što brojni takmičari nemaju zbog strogih propisa australijskih vlasti u borbi protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo sloboda. Prva stvar koju ću uraditi u petak ujutru je da ću istrčati do parka i tamo ću da provedem bar sat vremena. Nedostaje mi da budem slobodan i da mogu da šetam okolo“, rekao je Đoković govoreći za radio emisiju „Mix 103,3“.

Napomenuo je da ima stvari koje mu olakšavaju boravak u Australiji, mada mu uprkos želji za slobodom vreme i ne protiče tako loše.

„Bilo je ovde više dece sa porodicama, dolazili su ovih dana ispod balkona i igrali tenis, bilo je ljudi iz moje zemlje i Australije. Iskreno, bilo je do sada lepo iskustvo ovde u karantinu. Naravno, drugačije. Niko ne voli da bude zaključan u sobi 14 dana, ali istovremeno imamo mnogo više sreće nego oni u Melburnu. Imamo mnogo više vremena vani i na terenu i svežeg vazduha. Zato ne mogu da se bunim“, rekao je Đoković.

Da podsetimo, naš teniser će pre Australijan opena na kom brani titulu, probati da odbrani i trofej ATP Kupa, od prvog do petog februara. Taj trofej je Srbija osvojila prošle godine na premijernom izdanju tog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar