Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nestvaran niz Đokovića na Vimbldonu.

Novak Đoković u nedelju igra veliko finale Vimbldona protiv Nika Kirjosa od 15.00 na Centralnom terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak će se boriti za svoju 21. grend slem titulu, sedmu na Vimbldonu a imaće i priliku da nastavi svoj nestvarni niz pobeda na Centralnom terenu.

Đoković je u nizu od 38 mečeva bez poraza na najvećoj pozornici u Londonu, a taj podatak je ostavio u šoku i Novakovu supurugu Jelenu.

Ona je na svom TvIteru podelila podatak koji je objavljen neposredno pred meč Novaka i Kamerona Norija u polufinalu gde se navodi da je Novak u seriji od neverovatnih 37 pobeda na Centralnom terenu i u neverici pitala Vimbldon da li je to moguće.

Ubrzo je u komentarima dobila i potvrdu da je novinar Met Roberts došao do tog podatka, i da je Đoković poslednji put na glavnom terenu izgubio od Endija Marija u finalu 2013. godine.

Novak je nakon toga doživeo još dva poraza od Sema Kverija 2016. i Tomaša Berdiha godinu dana kasnije kada je predao meč, ali je oba duela igrao na terenu broj jedan.

Još fascinantniji je podatak da je taj niz Đokovića impresivniji i od učinka Nadala na stadionu „Filip Šatrije“ u Parizu, grend slemu koji je osvojio neverovatnih 13 puta.

Kada je u pitanju Vimbldon, Đoković je ispred Helen Vilis i Rodžera Federera koji su imali po 32 meča bez poraza , zatim Bjorna Borga sa 23 i Martine Navratilove sa 22.

Zaista nestvaran podatak srpskog tenisera kao još jedan pokazatelj njegove dominacije.

BONUS VIDEO Čuveni glumac Rami Malek gleda Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar