Srpski teniser je znao uteši mladog Španca.

Novak Đoković savladao je Karlosa Alkaraza nakon neverovatnog preokreta u finalu Sinsinatija rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4).

Ovo je bez ikakve sumnje bilo finale godine, uz naravno ono koje su ova dva tenisera odigrala u Londonu, preciznije na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ

Alkaraz je veoma emotivno ispratio kraj meča pošto je u jednom trenutku zaplakao, ali je Novak znao da ga uteši prilikom dodele trofeja.

„Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač. Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan“, počeo je Novak, pa pričao o Alkarazu:

Foto: AP Photo/Aaron Doster

„Toliko toga mogu da kažem, a tako malo energije imam. Moram da uzvratim respekt Karlosu i njegovom timu. Svi smo nekada gubili reči za ono što radis na terenu i van njega. Veliki si čovek i šampion. Mnogi igrači nikad nisu uspeli da dođu do tog bića u celoj karijeri, a ti si to uradio u protekle dve godine. Čoveče, nikada se ne predaješ, volim to kod tebe, ali voleo bih nekada ovako da odigramo neki lakši poen. Španac nikada ne umire, osetio sam to već. Više ne znam ništa.“

Potom se zahvalio i svom timu na podršci.

EPA-EFE/MARK LYONS

„Ponekad ne znam kako me podnosite, ali hvala vam. Hvala što ostajete tu i u teškim trenucima i danas. Ovo je bio rolerkoster. Izgledalo je kao grend slem finale, čak i više od toga. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugog je lud. Nadam se da ćemo igrati u Njujorku kroz par nedelja. To bi bilo lepo. Za publiku, ne znam da li bi to bilo dobro za mene.“

Nakon meča je na kameri čestitao bratu Marku rođendan.

„Osetio sam emocije kada si pričao. Mom bratu je danas rođendan, Duško volim te nedostaješ mi. Ponekad uzimam zrdavo za gotovo sva putovanja, daleko od našeg tima ponekad po nekoliko meseci. Postoje i teži problemi, ali treba ukazati pažnju, konencija sa najbližima je veoma bitna i hvala vam što me podržavate“, završio je Novak.

BONUS VIDEO Ovakve poteze izvode samo najveći, nestvarna kontra Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar