Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Poljska sada prolazi kroz tenisku renesansu sličnu onoj kroz koju je u prvoj deceniji veka prolazila Srbija.

Iga Švjontek i Hubert Hurkač učinili su da se i imena poljskih novinara pominju sve češće. Novak Đoković je u četvrtfinalu turnira u Dubaiju po peti put u karijeri savladao Hurkača sa 6:3, 7:5, ali je sve moglo da bude utoliko komplikovanije.

Đoković će sada imati nekoliko sati više od drugog polufinaliste (pobednik meča Danil Medvedev – Borna Ćorić) da se odmori i da napadne 16. pobedu zaredom od početka sezone. Sada je već prevazišao start iz 2016. kada je stigao do 14 pobeda od početka sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, kako je ovaj meč doživljen u Poljskoj za Nova.rs sumirao je Dominik Senkovski, poljski novinar koji piše za „Sport.pl“.

„Hubert je morao da servira dobro danas da bi uopšte imao šansu protiv Novaka. Nažalost, na početku prvog seta je prebrzo pretrpeo brejk“, počeo je Senkovski za Nova.rs.

Ipak, u drugom setu su se stvari promenile. Poljak je počeo da pogađa, a Senkovski objašnjava šta ga je koštalo prolaska dalje.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

„Drugi set je bio mnogo bolji za Huberta. Zahvaljujući servisu je bio veoma blizu da osvoji set (0:30 na 5:4 i Novakov servis), ali je Novak pokazao zbog čega je najbolji na svetu. Odigrao je bez greške i veoma hrabro. Srbin je doneo perfektne taktičke odluke, igrao je hrabro kada je bilo potrebno. Nažalost, Poljak nije našao način da mu zapreti.“

Zatim je pojasnio šta očekuje od Đokovića ove sezone i pokazuje da isto Novaka vide i u Poljskoj. Prosto, objektivno Đoković i te kako ima šansu za nešto veliko ove sezone. Šta bi to moglo da bude objasnio je Dominik.

„Iskreno, ne bih bio iznenađen da Novak osvoji kalendarski grend slem ove godine (sva četiri grend slema). Ako pobedi Nadala u Parizu – sve je moguće. Mnogo je bitno i šta će biti na US Openu gde Novak nije igrao tolko dobro prethodnih godina, nije igrao u skladu sa sopstvenim sposobnostima. Ali i pored toga mladi igrači i dalje nemaju šansu protiv njega, iako ima i tu nekih koji nisu toliko mladi kao Medvedev, Zverev ili Rubljov. Alkaraz je jedino koji je stvarno mlad i kojima ima najbolje šanse protiv Novaka, ali i trenutno ima mnogo problema sa povredama. Ova godina bi opet mogla da bude Srbinova“, završio je za Nova.rs poljski novinar Senkovski.

BONUS VIDEO Đoković 378 nedelja na vrhu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar