Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Christophe Ena)

Ako nešto igrači izbegavaju da rade onda je da daju ovakve izjave pred meč sa Novakom Đokovićem. Ipak, Huan Pablo Variljas deluje prepun samopouzdanja nakon što je slavio u tri maratonska meča, te je odlučio da zapreti srpskom asu.

Foto: Nova.rs

Huan Pablo Variljas je proveo 12 sati i 25 minuta na terenu od početka ovog Rolan Garosa (odigrao je ukupno pet grend slem mečeva i svaki je otišao u pet setova), a sada će se naći pred najvećim izazovom u karijeri u osmini finala. Sa druge strane mreže će se naći Novak Đoković, a trenutno 74. igrač sveta kao da je želeo da bude siguran da će srpski as igrati najbolji tenis.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je odlučio da ga pohvali, ali se odmah prebacio na to da ne želi da se njegova pariska bajka sada završi.

„Veoma sam srećan. Igrati protiv jednog od najvećih u istoriji na jednom od najlepših terena na svetu… To me tera da sanjam, da pokušam da pobedim i da tako zaokružim ovu divnu nedelju“, poručio je peruanski as.

Zatim je poručio jasno i bez ikakve dileme zbog čega smatra da može da sruši Novaka.

„Kada se izađe na teren, šanse su 50:50. Na kraju krajeva, igramo jedan na jedan“, završio je Variljas.

Huan Pablo Variljas je uspeo da zakaže meč osmine finala protiv jedinog preostalog šampiona Rolan Garosa u žrebu pobedom nad Hubertom Hurkačom posle pet setova sa 3:6, 6:3, 7:6(3), 4:6, 6:2. I to je upravo ono što bi moglo da mu predstavlja problem.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Naime, teniser iz Perua je nastavio da piše svoju parisku bajku nakon što je na terenu od početka turnira proveo čak 10 sati i 55 minuta (uz još 90 minuta u dublu). Svaki meč do sada je igrao u pet setova, a u drami je uspeo da izbaci Junčega Žanga i Roberta Bautistu Agut, što je bilo veliko iznenađenje sa obzirom na konstantnost Španca. Sada je pao i već viđeni Poljak, što je učinilo da sada mnogi požele da 94. na svetu pokuša da ozbiljno ugrozi i srpskog tenisera.

Ipak, kako je to obično slučaj sve će zavisiti isključivo od nivoa na kom bude igrao Đoković. Variljas, petostruki osvajača čelendžera, iskristalisao se kao čovek koji i te kako voli da igra mečeve u pet setova (Aleksander Zverev je imao težak zadatak u prvom kolu Australijan opena, bio mu je to debi na betonu grend slema kao „srećni gubitnik“), ali i kao igrač koji i te kako zna da napravi brejk. Čak 19 puta je to uradio u tri susreta, što pokazuje da prostora za opuštanje ne sme da bude.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Ranije ove godine je stigao do polufinala turnira u Buenos Ajresu nakon što je osvojio 10 vezanih setova, a nakon meča sa Hurkačem je najviše hvalio svoju fizičku spremu.

„Hteo sam da završim meč u tri seta. Znao sam da je Hurkač igrao dva meča u pet setova (zapravo šest od početka godine, tri u Australiji i tri u Francuskoj prim. aut.), pa sam znao da bih morao da igram duže poene, da učinim da ovaj meč na šljaci zavisi od fizičke spreme jer neće moći da radi ono što obično radi. Znao sam da će imati probleme, jer je igrao pet sati prvi meč. Na kraju sam u petom setu, kada sam imao šanse, mogao da trčim više i da se bolje branim od njega“, poručio je Variljas.

Peruanski teniser je ponos zemlje i praktično prvi veliki uspeh nekog igrača odatle od kada je pre tačno 20 godina Luis Orna savladao Rodžera Federera u Parizu.

Đokoviću će biti utoliko teže što će prvi put igrati protiv Variljasa, što znači da će morati da se odradi ozbiljan skauting pre tog susreta koji je zakazan kao drugi na programu stadiona „Filip Šatrije“ u nedelju (ne pre 13.00).

BONUS VIDEO Đoković 378 nedelja na vrhu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar