Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/Michael Probst)

Nekadašnja najbolja teniserka sveta, Belgijanka Žistin Enan najavila je novu uzbudljivu sezonu u muškom tenisu, a glavni kandidat za osvajanje najvećih trofeja za nju je ko drugi nego Novak Đoković.

Novak Đoković je odigrao jednu od najboljih sezona u istoriji „belog sporta“, a vremena za odmor pred novu sezonu je veoma malo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Biće interesantno videti kako će se svi ponašati. Imam osećaj da Novakov apetit stalno raste. Hoće li nastaviti ovako? Teško je reći. On želi da pobeđuje, ali je neophodno da sada napuni baterije. Imao je tešku sezonu“, rekla je Enan.

Slavna teniserka istakla je i ono što je Đokovića koštalo zlatne medalje na Olimpijskim igrama i titule na poslednjem grend slemu sezone.

„Mislim da je sudbina kalendarskog grend slema zavisila od toga da li će igrati na Olimpijskim igrama ili ne. Kada ste vrhunski sportista, vi želite da učestvujete na Igrama, da ih osvojite. To je neverovatan osećaj. Ali Novak je imao veliki izazov ispred sebe, nije samo želeo kalendarski grend slem, već je želeo više, jer je neverovatno ambiciozan. Hteo je ‘zlatni slem’. Na kraju je ostao bez oba. Verovatno bi bilo bolje da je preskočio Igre. Ali da li je mogao da donese takvu odluku, kada toliko voli da igra za svoju zemlju? Nije… Naravno, sada je lako komentarisati sve“, zaključila je bivša belgijska teniserka.

Đoković neretko dobija i kritike na svoj račun, što se tiče načina života koji vodi, ali to njega ne dotiče previše.

„Mislim da ne dobija dovoljno zasluga za sve što je uradio. Ne slažem se uvek sa njegovim ponašanjem, jer pomalo ide protiv svoje prirode. To mu ljudi mogu zameriti. Ali u tom momentu, posle finala, pokazao je kako se oseća. Videli smo da spušta oklop. I to verovatno najveći šampion u istoriji sveta, pokazao je ljudskost, bilo je to nešto izuzetno lepo. Odjednom, rezultat nije bio bitan, nije bio bitan ni kalendarski slem“, navela je Belgijanka.

Bivša teniserka istakla je i ko će Srbinu biti najveća pretnja u narednoj sezoni.

„Medvedev je u naletu. Zverev – mislim da je spreman za grend slem. Njih dvojica će biti najveći rivali Novaku. Vraća se Nadal, kao i Dominik Tim. Cicipas će morati da poradi na svom rasporedu, mislim da pomalo zaostaje za drugima“, zaključila je Enan.

BONUS VIDEO Novak besan šutirao torbu na Dejvis kupu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar