Novak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer Foto: Panoramic / Bestimage / Profimedia

Jedno od večitih pitanja u tenisu je kako će izgledati ATP lista u budućnosti. Pre pet godina se nekoliko novinara osmelilo da to prognozira.

Sajmon Brigs, najpoznatiji među njima i autor knjige „Efekat Federera“, sastavio je čitavu Top 10 ATP listu 2018. godine, onako kako bi trebalo da izgleda kasnije.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je to i te kako nezahvalan zadatak, pogotovo što nije izdržao test vremena. Na kraju je pogodio samo dva od Top 10 članova.

1. Denis Šapovalov (sada 102. na ATP listi)

2. Hjeon Čung (1.103. na listi)
3. Stefanos Cicipas (šesti na listi)
4. Marin Čilić (606. na listi)
5. Džek Sok (penzionisan)

6. Karen Hačanov (15. na listi)

7. Nik Kirjos (bez pozicije na listi)
8. Dominik Tim (108. na listi)
9. Kajl Edmund (546. na listi)

10. Aleksander Zverev (sedmi na listi)

Čung i Edmund su se povredili, pa sada igraju ITF turnire, a slična je bila sudbina i Marina Čilića, Denisa Šapovalova i Nika Kirjosa koji u ovom trenutku nije ni rangiran. Džok Sok je završio karijeru, iako je nakratko bio i Top 10 igra, što je možda i jedno od većih iznenađenja u istoriji.

Brigs ne pominje Đokovića, Čarli Eklešer i Viki Hodžis, njegove kolege, stavile su ga na šesto mesto, a oboje su procenile da će Aleksander Zverev biti broj 1 na ATP listi.

„Đoković i dalje pokušava da dostigne rekord penzionisanog Rodžera Federera od 20 grend slem titula“, napisao je Eklešer.

BONUS VIDEO Izjava Đokovića nakon finala u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar