Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković dao je novi intervju za Ekip, govorio je o odluci da se ne vakciniše i davnašnjoj operaciji lakta.

„S obzirom na informacije o vakcini odlučio sam da se ne vakcinišem. To je moja pozicija,a da li će se promeniti ne znam. Sve se jako brzo menja, vidimo da je tako i sa odlukama nekih vlada. Za sada ne osećam da moram da zaštitim svoje telo i ne mislim da sam opasnost za druge“, rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetio se Đoković Australijan opena iz 2012. godine, kada je dva puta zaredom imao maratonske mečeve.

„Moje telo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista moram da se brinem o njemu kako bi bio konstantan. Tokom godina sam zbog svog tela imao mnogo uspeha i zahvalan sam na tome što sam mogao da se oporavim tako brzo posle bitnih mečeva. Recimo posle meča sa Marejem na Australijan openu 2021. godine koji je trajao pet sati (pobedio 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5), mogao sam da igram za manje od 48 sati protiv Nadala (pobedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 za skoro šest sati). To je samo jedan primer“, podsetio je Novak.

Pamti se i da je 2018. godine morao „pod nož“. Posle dve godine dilema, operisao je lakat.

„Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u svojoj karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstanijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. A na kraju su činjenice i rezutlati bitni. A čak i pored tih rezultata, ja stalno postavljam pitanja sebi i tražim puno od svog tima. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sam naravno izbegavam. Tada mi je kratkoročno to pomagalo“, iskren je bio najbolji teniser sveta.

Pribojavao se operacije, nije pogrešio kada je otišao na zahvat.

„Došao sam do momenta kada mi je telo reklo: ‘Ok, nema više pokušaja. Ne možeš više ni da serviraš’. I otišao sam kod jednog pod najboljih hirurga na svetu. Uradio je odličan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bio sam uplašen, ja ne volim hirurge. Nadam se da ih neču videti više nikad u životu i radim sve da tako bude“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO Neverovatna razmena udaraca Đokovića i Hačanova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar