Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Sve je stalo u samo dve reči, barem za sada.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Dritan Abazović, premijer Crne Gore, najavio je mogućnost da Novak Đoković postane počasni građanin ove države, baš kao nedavno Vlade Divac.

PROČITAJTE JOŠ

„Meni je drago da sam to lično uradio. Vlade Divac je legenda, ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri određeni deo života provedu u Crnoj Gori. To je i podsticaj za ljude koji sreću u Crnoj Gori. Super stvar, lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem“, rekao je Dritan Abazović za Nova.rs.

Nije se dugo čekalo na odgovor Đokovića koji je tu temu odložio za neku drugu priliku, ipak i dve reči su bile i više nego dovoljne da odgovori da li će prihvatiti tu počast.

„Pričaćemo, videćemo“, rekao je Đoković, a onda se nasmejao.

Dritan Abazović za Nova.rs otkriva: Novak Đoković postaje počasni građanin Crne Gore
Foto: Nova.rs/video

Abrazović je u intervjuu za Nova.rs dugo govorio o Đokoviću.

Novak već godinama deo leta provodi u Crnoj Gori, u pauzi između bitnih turnira.

„Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, imali šta lepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodeljena mišljenje. Oko kojih je lako animirati druge da slede njihov primer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomažemo da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemljama iz koje potiču“.

Dritan Abazović Foto: GOV.ME/S. Matić

Premijer Crne Gore dodatno je pojasnio koliko poštuje najboljeg tenisera sveta i njegovu porodicu.

„Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lep način. U kontaktu smo, sreli smo se i na polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter, tada sam ja imao sam više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvek da pobedi u svemu. Generalno, lično bih voleo, ako je to i njegova želja (da postane počasni građanin, prim.aut). Naravno, ovde nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako dobrodošao. I ne samo on, već bilo ko ko zaista zaslužuje i može da bude promoter, između ostalog, naše zemlje Crne Gore“, dodao je Abazović.

BONUS VIDEO Novak Đoković demolirao Milera za prolaz u drugu rundu US Open