Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković fotografisao se pre nekoliko dana sa rakijom "Draža", koju je dobio na poklon, a koja je izazvala lavinu komentara na Balkanu.

Mnogi su u Hrvatskoj i BiH munjevito zaboravili koliko je Novak radio na promociji njihovog turizma, koliko je puta lepo govorio o sportistima i teniserima iz njihovih zemalja, koliko puta je ugostio Damira Džumhura i radio sa njim na Dorćolu, a upravo je i sada sarajevski igrač gost Beograda i ima priliku da mnogo toga nauči od „broja 1“.

PROČITAJTE JOŠ

Na društvenim mrežama su tako osvanuli i brojni komentari na račun Novaka, koji su za cenzuru, a paljbu su osuli i mediji iz regiona.

Tako je i „Radiosarajevo.ba“ objavio da mu je „Dragan Bursać uputio sjajan savet“.

„Opet se javljaju naivni sa konstatacijom, nije ti ovo trebalo Nole. Ne bih da vam rušim sneška, ali se čini da mu je trebalo, inače bi najjednostavnije odbio da pozira sa četničkom radžom“, napisao je Bursać.

„Avaz“ piše da je objavljena fotografija na kojoj Novak „drži kutiju rakije na kojoj je lik ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata“, u sličnom maniru je i hrvatski Indeks pisao o fotografiji, prenoseći čak i uvredljive poruke na njegov račun, a pojedini komentatori vesti su tražili da se „Đokoviću zabrani ulazak u Hrvatsku“.

Zajedljivo, i uz mnogo ružnih reči, mnogi su dočekali novih pet minuta da napadnu Novaka, iako njegova dela mnogo više govore o tome koliko se trudio da širi pozitivnu sliku o regionu, Srbiji, Hrvatskoj i BiH.

Dug je i spisak stvari koje je Novak učinio za mnoge u regionu, podsetićemo samo na donaciju od 110.000 evra za pomoć poplavljenim područjima u BiH i Hrvatskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram