Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i dalje ne može da ode u Sjedinjene Države.

Pitanje je da li će moći, pošto turnir počinje narednog ponedeljka, a poznato je da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u Sjedinjene Države.

PROČITAJTE JOŠ:

Uticajni doktor Karol Sikora, koji je nekada bio direktor Programa za borbu protiv raka u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, pita se da li je moguće da je Srbinu i dalje zabranjen pristup.

„Dakle, Novak Đoković i dalje ne može da se takmiči? Amerikanci imaju mnogo veće probleme u zdravstvu, sa kojima moraju da izađu na kraj, od Đokovića i drugih nevakcinisanih putnika. Nastavljajući da forsiramo izbacivanje nevakcinisanih iz društva nije potez zasnovan na nauci“, naveo je Sikora.

Sikora je i ranije zastupao ovo stanovište, pa je pre nekoliko dana napisao da isterivanje nije opcija, već da se „dobro javno zdravlje svodi na podršku, ohrabrivanje i izbor, a ne maltretiranje i prisilu“.

Đoković je prošle godine normalno igrao u Njujorku i stigao do finala na Flašing Medouzu, ali su se pravila u međuvremenu promenila.

US Open, odnosno njegovi organizatori, rekli su da neće tražiti posebno izuzeće za jednog igrača, zvao se on i Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Goran Karan: Posle Visokog, čekam Đokovića u Splitu, da ga naučim da igra picigin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar