Novak Đoković Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Najbolji srpski teniser Novak Đoković slomio se pod teretom emocija kada je izašao na balkon ispred Skupštine grada Beograda.

Đoković je u nedelju osvojio 24. grend slem titulu, četvrtu na US Openu i zajedno sa košarkašima Srbije je u utorak uveče izašao da se njihovi uspesi proslave.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaši su svoj uspeh napravili u Manili gde su osvojili srebro na Mundobasketu, posle velikih pobeda nad Litvanijom i Kanadom, a onda i nakon poraza od Nemačke u finalu.

Novak se po izlasku na balkon Skupštine rasplakao, a kada je uspeo da se smiri, priznao je da se trese.

„Tresem se, ne znam šta da kažem, a toliko bih toga rekao. Hteo bih da čestitam našim šampionima, basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspesima, ne samo ove godine, nego svih ovih godina kroz istoriju. Hvala im što su prihvatili da budem deo slavlja i da se zajedno družimo večeras“, počeo je Novak.

I sam je nekada bio dete koje je pod balkonom gledalo u srpske sportiste, što je i sam istakao. Posebno ga je dirnulo to kako se pevala pesma Beogradskog sindikata posvećena njemu – N.O.L.E.

„Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene, a to je taj da sam kao klinac kao i mnogi iz moje generacije bio tu u masi i slavio velike medalje sa šampionata naših slavnih košarkaša, odbojkaša, vaterpolista, svih ljudi koji su fantastično predstavljali Srbiju. Bio sam ovde nekoliko puta, ali ovo je neprocenjivo i nezamenjivo, ovo se više nikad neće ponoviti. Da stojim pored velikih šampiona, ali velikih ljudi, sa kojima imam prijateljski odnos, sa njima sam pričao pre izlaska ovde. Osetio sam njihovu slogu i zajedništvo i taj momenat ljudskosti. Boriša je heroj nacije i zaslužujete da mu svi skandirate. Boriša, Boriša“, objasnio je Novak.

„Hoću da završim sa ovim rečima, na svetu, nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija“, zaključio je Đoković.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar