Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Senzacionalna partija Đokovića i u dublu.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Novak Đoković je, nakon pobede nad Frensisom Tijafoom (6:1, 6:3), u paru sa Mateom Beretinijem stigao do pobede nad Aleksom de Minorom i Džekom Sokom 7:5, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Novak je na teren izašao rešen da nastavi sa onim što je započeo protiv Fransisa Tijafoa, pa su njegov tajfunski nalet na svojoj koži osetili i Džek Sok i Aleks de Minor.

Već u drugom gemu napravljen je brejk koji je pretvoren u 3:0, i to vođstvo su čuvali do 5:2, kada je prvo propuštena šansa za dobijanje prvog seta na servis rivala, da bi potom pri rezultatu 15:0 za Tim sveta Beretini lopticu pri smeču zakucao u mrežu, što je preseklo Novaka i Italijana, rivalu dalo krila, pa je na semaforu uskoro bilo 5:5.

No, od tog momenta razbudio se Đoković, poput mačke je „uhvatio“ jednu lopticu i prelomio prvi set pošto se De Minor i Sok nisu snašli pri riternu.

U drugom setu ponovo furiozan početak i 3:0, ali je ovog puta umesto povratka u meč favorizovanog dubla Tima sveta Đoković odlučio da ih pošteno izmori, pa ih je šetao u jednom trenutku po terenu toliko da su izludeli, a on i Beretini lagano stigli do šanse da na servis rivala zabeleže pobedu, što su i uradili.

Na kraju, 7:5, 6:2, i povećana prednost Tima Evrope pred završni, treći dan na 8:4.

Podsećamo, trećeg dana sve pobede nose tri boda. Timu Evrope su za konačan trijumf potrebne dve pobede, dok bi Timu sveta tri trijumfa značila i bolji rezultat u konačnom plasmanu.

Sponzor Lejver kupa na Nova.rs je Erste banka.

Đoković/Beretini - De Minor/Sok 7:5, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar