Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković je prijavljen za učešće na ATP kupu u Sidneju sa reprezentacijom Srbije, a direktor tog takmičenja tvrdi da će svi koji budu učestvovali igrati i na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Direktor ATP kupa Tom Larner tako je dao najozbiljniju indiciju da ćemo Novaka Đokovića gledati na prvom grend slem turniru u sezoni.

„Očekujemo da svi koji dolaze u Australiju igraju i na Australijan Openu. Igrači su svesni kakvi su uslovi, tako da ako igraju ATP Kup, očekujemo da svi oni dođu i u Melburn i igraju na Australijan openu“, rekao je Larner.

To je pojačalo spekulacije oko eventualnog dolaska najboljeg tenisera sveta u Australiju, pošto i dalje nije poznato da li je vakcinisan, a to je uslov za igranje u Melburnu.

U Sidneju važe malo drugačija pravila, ali je procedura za nevakcinisane i dalje komplikovana.

Da bi igrao nevakcinisan u Sidneju, Novak bi morao da da zatraži specijalnu dozvolu od Vlade Novog Južnog Velsa i provede 14 dana u karantinu po ulasku u zemlju.

Ako nije vakcinisan, Novak bi trebalo da stigne u Sidnej 16. decembra, kako bi prošao dvonedeljni karantin, jer turnir počinje 1. januara.

BONUS VIDEO Teniseri Srbije se smeju nakon pitanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar