Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Andrea Gaudenci, predsednik Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP), postaje sve glasniji u želji da Novaka Đokovića što pre vidi nazad na turnirima, a to su mnogi protumačili kao mogućnost da se stvari uskoro promene.

Drugi teniser sveta je od početka 2022. godine učestvovao samo na turniru u Dubaiju, gde je takmičenje završio u četvrtfinalu porazom od Jiržija Veselog sa 6:4, 7:6(4).

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, da se vetrovi u tenisu polako menjaju svedoči novo javno oglašavanje Gaudencija u kom ističe da bi voleo da opet vidi Novaka na turnirima.

„Želja mi je da Novaka vidim zdravog i srećnog na Turu. Kao jedan od naših velikih šampiona, on ima ogroman uticaj. Šteta što ga trenutno vakcinalni status sprečava da bude na određenim turnirima. S naše strane, jedino što možemo jeste da nastavimo da preporučujemo vakcinaciju svim igračima“, rekao je Gaudenci.

Gaudenci je uostalom jedan od razloga zbog kojih je Novak osnovao PTPA kako bi igrači mogli direktnije da izraze svoje mišljenje o radu ATP.

„Uvek sam jasno stavljao do znanja da je tenisu potrebno jedinstvo, a ne fragmentacija. Ključ za ostvarivanje punog potencijala našeg sporta jeste da rešimo ovo pitanje. Naši stavovi mogu da se razlikuju, ali mi ćemo učiniti sve što je moguće da osiguramo da tenis raste tako da stvorimo zdrav ekosistem za igrače. Ostajemo posvećeni našoj viziji, a najbolji način da sve ostvarimo jeste da budemo ujedinjeni pod kišobranom ATP-a. U svakom trenutku smo otvoreni za dijalog“, istakao je Gaudenci.

Zanimljivo, ova odluka dolazi u trenucima kada bi Đoković trebalo da obelodani odluku da li će igrati na Indijan Velsu koji počinje 10. marta u SAD.

Podsetimo, Gaudenci je pokazao drugu stranu ličnosti nakon turnira u Majamiju prošle godine, a o sastanku iza zatvorenih vrata javno je govorio Vasek Pospišil, igrač koji je suosnivač PTPA.

„Andrea Gaudenci je vikao na mene na sastanku igrača jer sam pokušao da ujedninim igrače i to dobrih sat i po. Ukoliko želite da me izbacite, rado ću tužiti čitavu organizaciju“, poručio je Pospišil tada.

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar