Novak Đoković
Foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najveći koji je ikada držao reket, čovek - rekord, igrač sa dubinom više i teniser koji se ne plaši da se suprostavi svima.

Novak Đoković je osvojio 40. masters titulu i čak sedmu u Parizu (to mu je sada najuspešniji masters) pobedom nad Grigorom Dimitrovim sa 6:4, 6:3 u finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je ranije osigurao sebi da bude 399 sedmica na vrhu sveta, a sada je poznato i da ga samo jedna jedina pobeda u Torinu (imaće tri šanse da je ostvari) deli od toga da zvanično završi godinu na prvom mestu ATP liste.

Karlos Alkaraz je nakon neočekivane eliminicije u drugoj rundi Pariza od Romana Safjulina izgubio 170 bodova (8.455), a Novak je uspeo da svoj saldo popravi za 400 i sada ima 11.445. Srbin sada ima tačno 3.000 bodova više od Španca, ali se očekuje da mu bude obrisano još 1.500 koliko je dobio prošle godine za osvajanje Završnog mastersa u Torinu.

Foto: AP Photo/Michel Euler

To znači da Novaka samo jedan jedini trijumf deli od prvog mesta na svetu i sigurnog prebacivanja rekorda po broju sedmica na vrhu sveta. Imaće 400+ sedmica, a to bi mu donelo najmanje devet sedmica na vrhu planete (do kraja Australijan opena 28. januara).

Novak je najavio da želi da napadne sve moguće rekorde, a ne samo taj.

„Što se rekorda po broju osvojenih ATP turnira tiče, to je sve moguće. Zbog čega da ne idem na obaranje još i tog rekorda? Sada imam 12 manje (Novak 97 – Konors 109), ali takođe imam i još koju godinu uspešnog bavljenja tenisom i pokušavam da uživam u ovim momentima koji sada znače i vrede duplo. Kada uzmemo u obzir fazu života i karijere u kojoj se nalazim, i osvojiti jedan ovako veliki turnir, iako to možda ljudima deluje kao rutina, a to uopšte nije svaka pobeda na masters i grend slem nivoima zaista toliko znači za mene“, rekao je Đoković.

Zatim je nastavio bez ikakve dileme.

„Idem na sve moguće rekorde, na sve što mogu da oborim. Nikada nisam imao problem da to kažem i zato me možda ljudi i ne vole. Nisam se pretvarao kao neki da kažem da mi nije cilj, pa onda da se ponašam drugačije… Uvek sam se trudio da budem u skladu sa onim šta verujem“, odgovorio je Đoković.

Foto: atptour.com
Foto: atptour.com

BONUS VIDEO Đoković podigao pehar u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar