Novak Đoković je istovremeno prvi i to više nije. Kako?

Srpski teniser je započeo 387. sedmicu na vrhu ATP liste, ali nema šanse da ostane na vrhu. Tokom mastersa u Rimu koji sada traje 12 dana se ne objavljuje ATP lista (odnosno ona se ne menja u odnosu na početak turnira), pa je srpski teniser ostao na vrhu. Od ove godine Rim traje ovoliko dugo, odnosno traje više od sedam dana što je bila velika promena.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, prethodne sedmice je Karlos Alkaraz odigrao meč na turniru i čak da nije pobedio stigao bi do vrha sveta. Naime, upisao je 10 bodova kojim je pretekao Đokovića koji mu je bežaio za pet bodova pre početka turnira (6.775 naspram 6.770).

Španski teniser ima 45 bodova više nego prethodne sedmice (6.815), dok Đoković svoj bodovni saldo ne može da popravi. Ukoliko osvoji titulu u Rimu, ukoliko odbrani ovaj trofej, ostaće na istom broju bodova. U svakom drugom slučaju će izgubiti određeni broj bodova u zavisnosti od toga do koje faze turnira dođe.

Alkaraz bi osvajanjem titule mogao da dođe do 7.770 bodova, a većina navijača se nada da će Đoković i Alkaraz igrati veliko finale.

ATP lista, 15. maj
Foto: ATPtour Screenshot

BONUS VIDEO Đoković pobedio Dimitrova u Rimu