Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković je posle trijumfa na turniru u Dubaiju rekao da ima veliki motiv da osvoji trofeje i na predstojećoj mini američkoj turneji u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković, ako se gleda i kraj 2019. godine ima niz od 21 pobede, od toga 18 u ovoj sezoni. Osvojio je ATP kup, Australijan open i Dubai i ulazi u 280. nedelju vladavine ATP listom.

Novak je posle pobede u finalu Dubaija nad Stefanosom Cicipasom rekao da bez obzira što je blizu 33. rođendana i dalje ima veliki motiv da pobeđuje.

Na terenu je po završetku meča sa grčkim teniserom rekao kako mu je cilj da sezonu završi bez poraza, ali je kasnije u obraćanju novinarima pojasnio šta su mu ciljevi.

„Znam da je teško završiti sezonu bez poraza, gotovo nemoguće“, nasmejao se Novak i dodao:

„Pokušavam da uživam u ovom trenutku. Ovo mi je jedan od najboljih početaka sezone u karijeri. Pored rezultata koje beležim mislim da je i nivo tenisa bio senzacionalan. Veoma sam zahvalan članovima mog tima na svemu što čine, i oni su deo ovog velikog trenutka. Pokušaću tu dobru dinamiku da održim što je duže moguće“.

„Moji kratkoročni ciljevi su jasni, to je pre svega da budem zdrav i da imam odlične turnire u Indijan Velsu i Majamiju. Nisam imao dobre rezultate na severnoameričkoj turneji u poslednjih nekoliko godina i sada imam dobru priliku da napravim nešto dobro“, izjavio je Đoković.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

U situaciji kada osvaja turnir za turnirom jako mu je teško da održi nivo koncentracije i motivacije, ali iskustvo mu u svemu mnogo pomaže.

„Ključ za dobre rezultate je da uvek imate jak motiv. Ja ga pronalazim u sitnicama, u malim stvarima u životu. Odavno sam rekao kako mi je najveća motivacija da napredujem stalno kao igrač i kao čovek. Tenis mi daje tu osnovu da rastem u svakom pogledu, kako privatno, tako i profesionalno. Inspirisan sam i želim da ova serija potraje što je duže moguće“, poručio je svetski broj jedan.

Još jednom je pohvalio i Stefanosa Cicipasa.

„Dopada mi se taj momak, veoma je inteligentan i svidele su mi se njegove reči po završetku finala. Rekao sam mu posle finala da mi se dopada kako razmišlja. Dopada mi se i ti da je pored toga što je odličan teniser ujedno i neko ko želi stalno da uči i prenosi poruke igračima koji su iza nas. Nadam se da će imati uspešnu sezonu, on je potencijalno budući igrač broj jedan, uz naporan rad će doći do vrha“, ne sumnja Đoković.

Igrači mlađe generacije poznati su po tome da odlično serviraju. I Cicipas je, bez obzira na poraz, pokazao visok kvalitet početnog udarca, a Novak je dao svoje mišljenje po tom pitanju.

„Još nisam igrao sa Rejlijem Opelkom, ali sudeći po njegovoj visini, mislim da je veoma sličan Džonu izneru. Svi kažu da je jedan od tih najmlađih igrača sa najboljim servisom. Do sada, mogu da kažem i da Zverev, Medvedev, Cicipas i Hačanov imaju takođe veoma dobar servis i teško je reći ko je od njih u tome bolji. Cicipas me je mnogo namučio, stalno je slao servise brzinom većom od 200 kilometara na sat“, zaključio je šampion Dubaija.