Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković je ostvario i treću pobedu na turniru u Dubaiju. Najbolji teniser sveta je bez većih problema savladao i sedmog nosioca, Rusa Karena Hačanova, 6:2, 6:2.

Kao i u prethodna dva duela na turniru, protiv Maleka Žazirija i Filipa Kolšrajbera, nije se na terenu zadržao predugo, svega 65 minuta bilo mu je dovoljno da stigne do 16. pobede u sezoni.

Sve to podseća na neke ranije godine, naročito na onu 2011. kada nije izgubio do maja i Rolan Garosa, nanizavši 41. pobedu, a ako ovako nastavi da igra, ništa nije nemoguće.

Ni Hačanov nije imao rešenje za Novakovu maestralnu igru, sjajne i raznovrsne servise, sigurne forhende i učestale drop-šotove, tako da je Đoković lako stigao do polufiunala gde će se sastati sa boljim iz meča Monfis – Gaske.

„Ne znam da li igram najbolji tenis u karijeri, ali mogu da kažem da se osećam zaista dobro. Volim da igram mečeve u večernjem treminu, drugačiji su uslovi. Istina, ovoga puta kao i prethodnih dana bilo je pomalo vetroviti, tako da nije bilo lako servirati, ali sve se dobro završilo“, zadovoljan je Novak.

Hačanov ni drugi put zaredom u mečevima sa Srbijom nije osvojio set. Jesenas u Madridu, na finalnom turniru Dejvis kupa, uspeo je da uznme dva gema više.

„Bio je ovo težak meč za Karena. Svestan sam da on može da odigra daleko bolje nego što je igrao sada, jednostavno, ovo nije bio njegov dan“, poručio je srpski teniser po završetku meča na terenima „Kluba avijatičara“.

Na pitanje, kako deluje tako mirno na terenu i da li u svemu uspeva da uživa, Novak kaže da nije uvek tako.

„Biti fokusiran je neophodno, ali to ne utiče na to da uživate u igri. Pokušavam da uradim sve što je potrebno, da odradim sve po planu igre i da odigram udarce na najbolji način. Uživam, volim da se takmičim, izuzetno mi prija ovde u Dubaiju. Ipak, nisam baš uvek miran na terenu. Prolazimo često kroz razne emocije, ponekad ste sposobni da pregrmite tu oluju emocija. Najvažnije je da budete svesni važnosti mentalnog i emocionalnog rada, jednako kao i preciznosti udaraca. Kombinovano sa iskustvom, to pomaže u najvećem broju slučajeva“, zaključio je šampion Australijan Opena.