Novak Đoković počeo je napad na 24. grend slem titulu demonstracijom sile, a sve detalje sa prvog meča na US Openu ove godine mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste pobedom nad Aleksandrom Milerom sa 6:0, 6:2, 6:3 i plasirao se u drugo kolo US Opena gde će odmeriti snage sa Bernabeom Zapatom Miraljesom.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je bio apsolutno dominantan u prva dva seta do te mere da je Miler slavio osvojen gem kao gol.

Bilo je poznato i pre početka turnira da mu je dovoljno da slavi na samo jednom jedinom susretu kako bi se vratio na vrh, pa je trijumf nad Aleksandrom Milerom bio dovoljan za povratak na mesto koje mu pripada. Razlika na ATP listi je bila samo 20 bodova, pa je sa dobijenih 45 bodova stigao do vrha. Samo 25 bodova razlike, to se u tenisu viđa zaista retko!

Zvanično će prvo mesto preuzeti od 11. septembra, a sada do kraja turnira sa svakom novom pobedom može da napravi dodatnu razliku u odnosu na Karlosa Alkaraza koji je do sada bio na vrhu.

Đoković je odigrao perfektan prvi set, u drugom je bio na izuzetno visokom nivou, samo je u trećem imao nešto veće oscilacije.

Ipak, sve to je za prvo kolo grend slema bilo i više nego dobro, pa ne čudi što je upisao ubedljiv trijumf.

BONUS VIDEO Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Đoković - Miler 6:0, 6:2, 6:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar