Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Screeenhot Sport klub

Novak Đoković se obratio na engleskom i srpskom neposredno nakon završenog susreta.

Najbolji teniser sveta savladao je Feliksa Ože-Alijasima sa 7:5, 7:6(1) i tako se plasirao u polufinale mastersa u Rimu po 13. put u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon susreta je najpre prokomentarisao kako je video meč i rivala.

„Jako visok nivo tenisa, nikada nisam igrao protiv njega, znam ga dugo, trenirali smo zajedno. Već neko vreme je u vrhu tenisa. Ima opasan servis, jedno je trenirati, a drugo igrati protiv njega. Sjajno je pogađao, pa mi nije bilo lako da ritenriram“, iskren je bio Đoković.

Pojasnio je i kako je reagovao u taj-brejku.

„Naterao me je da podignem nivo igre, mogao sam da završim posao ranije servirao sam za meč, ali čestitke i njemu što se vratio. Mislim da je bio visok nivo tenisa. Čim sam ga brejknuo izgubio sam svoj servis. Izuzetno jako i precizno servira, iako smo trenirali drugačije je kada si na terenu u zvaničnom meču. Mnogo mi je problema zadavao u ritern gemovima, zadovoljan sam kako sam odigrao taj-brejk.“

Ovo je bila Đokovićeva 999. pobeda u karijeri, a do jubileja bi mogao već u subotu protiv Kaspera Ruda.

„Da, nadam se da će biti sutra 1000. pobeda.  Nadam se jubileju, igram za 1000. pobedu, igrali smo polufinale u Rimu, trenirali smo zajednom, drugačiji su uslovi, prošli put smo igrali po danu, u subotu ćemo igrati uveče, napredovao je dosta. Nadam se da mogu da ponovim igru sa ovom meča, ako se to desi mislim da mogu da pobedim. Visok kvalitet igrača, specijalista za šljaku, igrao je i finale Majamija ove godine“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Novak osvojio poen, proslavio urlikom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar