Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Thibault Camus

Neverovatno.

Ilije Nastase, legendarni rumunski teniser, nekadašnji svetski broj jedan i šampion Rolan Garosa i US Opena, izneo je svoj stav o 23 grend slem titule koje je Novak Đoković osvojio.

PROČITAJTE JOŠ...

Novak je trijumfom nad Kasperom Rudom u finalu turnira u Parizu (3:0) došao do rekordnog pehara na najvećim turnirima na svetu, ali to nije oduševilo Nastasea:

„Ne mislim da je to lična borba između njega i Nadala. Ne vidim tu stvar. To se desilo, zar ne? Moglo je da bude i obrnuto, da Nadal ima 23 titule. Obojica su tu, blizu jedan drugom. Đokoviću je to bitno, ali mislim da Nadal nije ljubomoran na to“, rekao je Nastase u razgovoru sa medijima iz Rumunije.

Potom je intervju postao u najmanju ruku bizaran, pošto Nastase smatra da bi drugi trebalo da budu ljubomorni na Nadala:

„To što je 14 puta uzeo Rolan Garos… To je teže od Novakova 23 grend slema. Da znate, pobediti na šljaci 14 puta, na Rolan Garosu? Mislim da se neće rodit iigrač koji će to moći da uradi“, istakao je Nastase za kraj.

No, pre samo nekolko meseci, situacija nije bila takva.

Kada je Nadal iskoristio deportaciju Đokovića iz Australije i osvojio titulu na Australijan openu kojom je po broju titula pretekao Đokoviać i Rodžera Federera (imao 21, Novak i Federer po 20), Nastase je rekao:

„Istina je da, ako pričamo o grend slem titulama, Nadal ima 21, Novak i Federer ne. Ako pričamo o najvećem svih vremena, onda iam i drugih faktora. Federer ima impresivan talenat… Ali, nema sumnje da Nadal ima 21 grend slem, Federer i Đoković nemaju“, rekao je on za špansku Marku tada.

Očigledno da se Novakovim osvajanjem titule promenila i „ploča“.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare