Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal ponovo nije uspeo da ostvari cilj u Parizu. Šampion Rolan Garosa poražen je u polufinalu od sedmog igrača sveta, Aleksandera Zvereva, 6:4, 7:5.

Nade Nadala da će konačno uspeti da se domogne trofeja na jednom od masters turnira koji mu nedostaju u kolekciji, još jednom su se izjalovile.

PROČITAJTE JOŠ:

Za razliku od Rolan Garosa, gde je neprikosnoveni vladar, „Bersi“ je sasvim druga priča, ova dvorana ostala je neosvojila tvrđava za sjajnog tenisera sa Majorke, tako da nema ništa od „duple krune“ u glavnom gradu Francuske.

Tako će Nadal još jednom ostati bez prilike da igra u finalu, a Zverev ima šansu da se dokopa i trećeg trofeja u 2020. godini.

Nemac je prethodno pobedio na dvodelnom turniru u Kelnu, ovo bi mu svakako bio najveći uspeh u godini.

Meč je trajao 101 minut. Zverev je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Nadalu i tu prednost je sačuvao do kraja i poveo u meču.

Zverev je na isti način počeo i drugi set, brejkom u trećem gemu, ali je Nadal u osmom uspeo da vrati brejk i izjednači na 4:4.

Nemac je imao hladnije nerve u završnici seta, uspeo je u 11. gemu da ponovo napravi brejk i povede sa 6:5, a potom i odservira za pobedu, drugoj u sedam mečeva sa španskim teniserom.

Zverev će se u nedelju 8. novembra boriti za titlu pritiv Rusa Danila Medvedeva koji je pobedio Miloša Raonića sa 6:4, 7:6 (4).

Pobedniku turnira u Parizu osim 1.000 poena pripada i ček na 225.210 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar