Stadion "Filip Šatrije"
Foto: Nova.rs

Koliko puta se desilo da doživite čuveni transfer blama zbog nekog drugog, koliko puta se desilo da jedna osoba upropasti trenutak ili slavlje, koliko puta... E, zato je ovo priča o onome sa druge strane, ono što ne vidite kada gledate najbolje momente mečeva.

Foto: Nova.rs

I tako nikada nemojte zaboraviti da uživate u trenutku i da barem nekom drugom prekinete možda taj možda jedan momenat u životu kada bi trebalo da uživate.

Dozvolite i drugima da uživaju koliko god da imate poriv da uradite nešto što ne bi trebalo u datom trenutku.

Tako je i Janik, kog inače dosta dobro poznajem, odlučio da je u trenutku kada je Tijago Sejbot Vajld napravio uspeh karijere, kada je trebalo da slavi što je srušio drugog tenisera sveta Danila Medvedeva nasred „Filipa Šatrijea“. E, to nikada nemojte da radite, jer je zavladao takav neprijatni muk koji pokazuje da često novinari zaborave da budu ljudi.

Dobio je pitanje da govori o tome što je optužen za zlostavljanje bivše supruge (sam će reći da nije ni bio oženjen), a na to je odgovorio ništa osim poruke da nije ni vreme ni mesto.

Dozvolite ljudima ponekad da uživaju, nemojte da budete partibrejker.

PROČITAJTE JOŠ

I to je samo jedna od stvari, tako imamo i primer kada je Miomir Kecmanović tražio od srpskih novinara da mu bace pojas za spavanje. Unakrsna paljba, neosnovana u potrazi za senzacionalizmom donela je da Miomiru Kecmanoviću postavljaju pitanje sa namerom da on osudi potez Novaka Đokovića. Ne znam u kom bi se univerzumu to i desilo, ali je on odgovorio krajnje diplomatski i gospodski.

Ipak, kada je usledila lavina potpitanja sa željom da ga isprovociraju, samo nas je pogledao i poručio: Hajde, pitajte vi nešto. Odmah smo prekinuli taj narativ i okrenuli malo na sport.

Nakon ove revije tamnijih stvari da malo okrenemo i na šalu. Koliko je to moguće. Zvanični spiker na stadionu „Filip Šatrije“ je zbog Novaka Đokovića morao ozbiljno da vežba zadržavanje daha.

Foto: AP Photo/Tajnug//Jean-Francois Badias

Morao je da vežba ronjenje na dah, morao je verovatno da vozi biciklu satima ili da trči i da peva. Ko zna kako je sve mogao da se priprema, ali bi njegova priča verovatno bila sjajno.

Ko zna šta je sve morao da uradi da bi mogao da izdrži da pročita šta je sve Đoković uradio. Teško je više od 15 godina karijere spakovati u nekih 20, 30 sekundi. I zaista kada spiker krene to da čita na francuskom deluje još impresivnije jer znate da se na svakom jeziku sveta slažu da je matematika egzaktna nauka i da po njoj nema dileme ko je statistički najbolji. I to je dobar početak.

„Osvojio je 10 Australijan opena, dva Rolan Garosa, sedam Vimbldona i tri US Opena.

Proveo je 387 nedelja na mestu broj 1 ATP liste, a sedam godina je završio na prvom mestu.

Osvojio je 93 titule, od toga čak 38 mastersa. Aktuelni je broj tri na svetu i igra meč prvog kola

Dame i gospodo, Novak Đoković“, pričao je spiker na prvom meču. To traje sigurno nekih 30 sekundi, a predstavljanje svih ostalih igrača traje do 10 sekundi.

Samo to govori koliko je Novak zapravo veliki.

BONUS VIDEO Đoković šokirao sve: Vratio teniske terene gradu i ugasio klub