Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je od prvih koji su se oglasili o načinu na koji se završilo polufinale Rolan Garosa.

Ne zbog činjenice da je Novak Đoković posle četiri seta prošao u sedmo finale u Bulonjskoj šumi, već zbog činjenice da je sjajan meč pokvarila povreda Karlosa Alkaraza.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je pobedio sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1, a ako taj rezultat deluje čudno, to je zato što je Karlos početkom trećeg seta osetio bolove i morao je da prekine gem po cenu brejka da bi pozvao doktora.

„Saosećam sa Alkarazom. Samo veliki proces učenja, siguran sam da kroz ovaj osećaj prolazi svaki teniser. Grčevi zbog nervoze i energije i strah zbog igranja meča ove veličine. Naučiće da izađe na kraj sa tim u budućnosti, siguran sam. A onda bi trebalo da se plašimo“, rekao je Kirjos o mlađem kolegi.

I Kirjosu nisu strani mečevi velikog profila, pošto je lani igrao finale Vimbldona sa Novakom Đokovićem. Doduše, tada je njemu meč polufinala bez borbe morao da preda Rafael Nadal.

Đoković će u finalu Rolan Garosa, za treću titulu u Parizu, igrati protiv pobednika okršaja Kaspera Ruda i Aleksandra Zvereva.

BONUS VIDEO: Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – najgledaniji teniski meč ove godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar