Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Veliki je Nole šampion

Foto: Nova.rs

Povredio se španski teniser Karlos Alkaraz tokom meča protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu, pa druga dva seta nisu predstavljala realan odnos snaga.

Đoković je pobedio Alkaraza sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 i plasirao se u finale Rolan Garosa, te će igrati za 23. grend slem titulu.

Posle trijumfa je srpski šampion imao prave reči za mladog rivala.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovom nivou poslednje što želite su grčevi u ovoj fazi takmičenja. Žao mi ga je, nadam se da će moći da se oporavi. Rekao sam mu na mreži da je mlad, da ima mnogo vremena pred sobom i da će osvojiti ovaj turnir mnogo, mnogo puta“, otkrio je Novak deo razgovora sa Alkarazom posle meča.

Posvetio se i analizi polufinala na pariskoj šljaci.

„Teško je za njega da ne zna da li da preda meč ili da ga završi na ovaj način. Čestitam mu na borbenom duhu, na kraju drugog seta ni ja nisam bio svež. Bili smo izjednačeni, a onda se početkom trećeg seta desilo ono sa grčevima. Bio je to drugačiji meč, video sam da se muči, nisam mnogo mislio šta se dešava sa druge strane. Opet kažem poštujem ga i nadam se da će se brzo vratiti. Nije lako održati intezitet na terenu, u prvom setu sam igrao, krajem drugog seta je bio bolji i zaslužio je taj set. Morao sam da budem agresivan, on ima mnogo snage, bila je iscrpljujuća borba i srećan sam što sam došao do još jednog finala.“

Đoković će u finalu Rolan Garosa, u nedelju, igrati protiv Kaspera Ruda ili Aleksandra Zvereva.

„Trenutno živim svoj san u Parizu, volim da igram na Rolan Garosu i zaista mi je bio san da igram finale još jednom. Nadam se da ću biti sposoban da odigram meč kako treba i da ću u nedelju pobediti“, zaključio je Novak razgovor na terenu.

BONUS VIDEO Britanac napucao Novaka u nogu, Đokovićeva reakcija se prepričava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar