Foto: twitter.com

Ugo Ember pao je u maratonu protiv Nika Kirjosa u 2. kolu Australijan opena, sa 7:5, 4:6, 6:3, 6:7, 4:6, a u centru pažnje je bila i Marijana Veljović, koja sudila meč.

PROČITAJTE JOŠ

Suočio se sa dve meč lopte u 4. setu najkontroverzniji teniser sveta, lekciju mu je dugo držao Francuz koji je osvajanje prvog seta prilično autoritativno proslavio, sa stisnutom pesnicom uperenom prema Australijancu.

Kirjos je to iskoristio kao povod da razvali reket, ali se u drugom setu vratio u igru, i taj set je proslavio euforično, u stilu fudbalskih olgetera.

Ipak, nije imao još dugo razloga za radost, Ember je u trećem setu prelomio brejkom za 5:3, posle čega je servirao bez izgubljenog poena za 6:3.

Niz je Ember nastavio i na startu 4. seta, koji je počeo brejkom, i onda je delovalo da će trijumfalno privesti meč kraju.

Inače, tokom meča, Kirjos je vikao na Marijanu Veljović, koja je imala tu nesreću da je delegiraju za meč najnapornijeg igrača na Turu.

Palo je prevaspitavanje, nekoliko puta je pokušavao Kirjos da se prepire sa Veljovićevom, žalio se na odluku i tvrdio da nova tehnologija detektuje kontakt loptice sa mrežom čak i kada kontakta nema.

Tražio je da se resetuje sistem, optuživao je Marijanu da uništava meč, a ona ga je samo hladnokrvno vraćala na svoje mesto.

Pred kraj četvrtog seta, usijala se atmosfera, publika je bila na nogama, jer je Kirjos ukrotio dve meč lopte. Na kraju je čak napravio brejk uz pomoć mreže, imao je sreće tada, a Ember se suočavao sa velikim pritiskom.

Podlegao je u taj-brejku, koji je izgubio sa 7:2, meč je uveden u peti set, koji je Kirjos rešio u svoju korist nakon tri i po sata igre.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar