Aleksander Zverev
Aleksander Zverev; Foto: Tanjug AP Photo/Thibault Camus)

U jednom trenutku je svima srce bilo u grlu, nisu želeli da se sve ovako završi. Ipak, znali su da je to kraj.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Baš kada je drugi set trebalo da dobije svoju kulminaciju u vidu taj-brejka usledio je šok. Aleksander Zverev je pokušao da stigne jednu loptu, a onda je proklizao. Po tome kako se valjao u šljaci bilo je jasno da trpi strahovite bolove. Po njegovom izrazu lica je bilo jasno da je sve gotovo. Niko nije želeo da veruje u to jer nije to način na koji se završava bilo koji meč, a ne jedno ovakvo polufinale.

Ono što isprva nije bilo jasno, postalo je kristalno kada je Rafael Nadal prešao na drugu stranu mreže. To se obično ne radi ni u kojim okolnostima, ali je i Špancu bilo jasno da je meč gotovo.

Komentari sa tribina su odmah govorili da ovo nikada nisu videli, pa niko nije znao šta će se desiti. Šta ako povreda nije toliko ozbiljna, pa Zverev ipak može da nastavi meč? Bilo je u startu možda tek nekoliko procenata šansi da se to desi, ali su svi želeli da gledaju i dalje onaj vrhunski meč koji je već u tom trenutku trajao tri sata i sedam minuta. Gotovo tri puta duže od čitavog polufinala između Iga Švjonitek i Darije Kasatkine. Da, takav smo tenis gledali.

Aleksandar Zverev, Rolan Garos, tenis, povreda
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Kada je Zverev ležao na zemlji doslovno ste mogli da čujete otkucaje srca. Svi su odjednom zaćutali jer nisu želeli da veruju u ono što gledaju… Muk nakon krika koji je Nemac ispustio dok je padao na šljaku, šteta je da se tako završi potencijalno najveća drama Rolan Garosa. Ovako će ovo biti novi maler na listi Zvereva.

Previjao se po šljaci Zverev, prišao je Nadal, a onda je zvanično pozvan medicinski tajm-aut. Ušla je medicinska ekipa, stavila Zvereva u invalidska kolica i odvezla ga je sa stadiona. I dalje nije poznato šta je tačno stradalo, iako se pretpostavlja da je u pitanju skočni zglob.

Plakao je u agoniji Nemac, a deo tog bola preneo se na sve koji su se nalazili na stadionu. Nisu mogli da urade više, ali su kada se vratio na štakama odlučili da ga pozdrave aplauzom. Svi su ustali na noge i pozdravili momka koji je odlučio da odigra do kraja po pravilima. Na štakama je prišao do centra terena, pozdravio se sa Nadalom i sudijom, te onda napustio teren.

Nije trebalo da bude ovako. Nije trebalo da se i ovaj spektakl ovako raspetlja.

„Bio sam u maloj sobi sa Sašom pre nego što se vratio na teren. Video sam ga da plače i bilo mi je to veoma teško, želim mu sve najbolje“, rekao je Nadal još uvek vrele glave.

Saznao je da će se po 14. put naći u finalu Rolan Garosa, a do sada niko nije uspeo da ga savlada u meču za pehar. Ujedno je saznao i da će imati idealnu priliku da se bori za 22 grend slem, a ostaje samo da vidi da li će mu na megdan izaći Marin Čilić ili Kasper Rud.

Nije poznato ni koliko je ozbiljna povreda u pitanju, ali niko svakako ne bi želeo da se treći igrač sveta i 25-godišnjak sada tako uspori na putu ka epskim borbama.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar