Lorenco Museti, Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Amerikanci Brendon Nakašima i Sebastijan Korda i Karlos Alkaraz iz Španije ostvarili su pobede na startu završnog turnira za mlade nade "Next Gen" u Milanu, dok je veliko iznenađenje priredio Sebastijan Baez pobedom nad domaćim favoritom Lorencom Musetijem.

PROČITAJTE JOŠ

Alkarazu je trebalo samo 75 minuta da pobedi Holgera Runea iz Danske sa 4-3 (6), 4-2, 4-0, a meč je završio atraktivnim volejom.

Osamnaestogodišnji Alkaraz je ove sezone napredovao za više od 100 mesta na rang listi do 32. pozicije i stigao je do četvrtfinala US opena.

U grupi A, Nakašimi je trebalo manje od 90 minuta da pobedi Franciska Serundola iz Argentine sa 4-1, 3-4 (3), 4-1, 4-0.

Nakašima, 63. na svetu, četiri puta je oduzeo servis svom rivalu za laku pobedu.

Kordi je bilo teže u prvom meču grupe B. Drugi nosilac je morao da uzvrati posle dva seta zaostatka, pre nego što je pobedio Iga Gastona iz Francuske sa 3-4 (2), 3-4 (6), 4-0, 4-3 (3), 4-0 u više od dva seta. sati.

Baez je u poslednjem meču dana bio bolji od jednog od glavnih favortia, Italijana Lorenca Musetija rezultatom 4:1, 4:1, 3:4 (5), 4:3 (5).

Ovo je inače četvrto je četvrto izdanje turnira u Milanu. Prošle godine je otkazan zbog pandemije korona virusa. ATP finale će takođe biti u Italiji, u Torinu sledeće nedelje.

Postoje različita pravila na finalu „Next Gen“ turnira uključujući treniranje na terenu, ograničenja medicinskog tajmauta i „oko sokolovo“ koji vrši sve provere na liniji.

Najdrastičnija promena je kraći set, gde se igra na četiri dobijena gema uz taj brejk na 3:3.

Ove godine postoje i kraća zagrevanja, tako da mečevi počinju samo jedan minut nakon što igrači uđu na teren, dok su pauze u kupatilu tempirane na tri minuta.

BONUS VIDEO Medvedev ljut na publiku u Parizu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar