Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Neverovatan meč.

Selekcija Australiej izborila ej plasman u polufinale Dejvis kupa koji se igra u Malagi nakon što su posle velikog preokreta savladali Češku sa 2:1.

Australija je bila na ivici ponora, ali je uspela da se čudesno izvuče i da izbori duel sa Finskom i priliku da se plasiraju u finale.

PROČITAJTE JOŠ

Tomas Mahač je u prvom meču dana dobio Džordana Tompsona, izjednačio je na 1:1 De Minor posle preokreta protiv Jiržija Lehečke, a trijumf Austrlaiji je doneo dubl Ebden/Pursel koji je slomio otpor Lehečke i Pavlašeka 6:4, 7:5.

Mahač je u prvom duelu relativno lako savladao Tompsona sa 6:4, 7:5 napraviši po jedan brejk u oba seta. U prvom je već na startu oduzeo servis rivalu, dok je u drugom brejk napravio u 11. gemu.

Delovalo je da će Jirži Lehečka protiv Aleksa De Minora da završi posao i uvede svoj tim u polufinale. Čeh je vodio 6:4, 5:4 i servirao za meč. I kada se očekivao kraj Australijanac dolazi do prvog brejka u meču. Uveo je set u taj brejk u kojem je bio bolji i izjednačio u setovima na 1:1.

U odlučujućem setu De Minor oduzima servis rivalu u 11. gemu, a onda na svoj servis stiže do pobede i poravnanja rezultata na 1:1.

Dublovi su presudili ko će u polufinale. Ebden i Pursel su opravdali ulogu favorita i bez mnogo muke dobili rivale za konačan trijumf.

BONUS VIDEO Nole i autogram na „bele grudi“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar