Foto: youtube.com

Na WTA turniru u Bogoti, došlo je do neviđene sudijske greške koja je direktno uticala na tok meča, na štetu australijske igračice Astre Šarme u 1. kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Ova teniserka, trenutno 134. na svetu, bila je žrtva greške u trećem i odlučujućem setu pri 1:1 protiv Đulije Gato Montikone iz Italije.

Đulija je slavila sa 4:6, 7:5, 6:1, i to pošto je došlo do neverovatnog previda u računanju poena.

Pri 1:1 u trećem setu, Italijanska igračica je servirala i gubila sa 0:30.

Pri trećem poenu, sudija Luis David Armenta Kastro je sišao da vidi da li je lopta završila u autu, ali umesto da dodeli Šarmi vođstvo od 40:0 i tri brejk lopte, dao je poen Italijanki za povratak u igru i 15:30.

Onda je Šarma izgubila poen i osvojila sledeći, mislila je da je napravila brejk jer je dobro računala. Međutim, sudija je iznenadio i rekao da je 40:30.

Onda je došlo do rasprave sa sudijom, ali uzaludno. Tek na Tviteru je Šarma otkrila da joj je rečeno da odustane od rasprave.

Bilo je jasno da joj je samopouzdanje bilo potpuno poljuljano, koncentracija je nestala.

„To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime. WTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umesto na tenis“, napisala je Šarma, otkrivši i skandalozno ponašanje krovne teniske organizacije.

Oglasila se i koleginica Elen Perez, koja je rekla da nema izgovora za ovako suludu grešku sudije, dodavši i da je sramno da se optužuje igračica što ne prati rezultat. Elen je dodala da je supervizor Kristina Romero i „da to mnogo toga govori“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar