Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo

Japanski teniser Kei Nišikori je prošlog meseca poražen od Novaka Đokovića na US Openu i tada je samo potvrđeno kolika mu je Srbin "rak rana".

PROČITAJTE JOŠ:

Nišikoriju je to bio 17 uzastopni poraz od srpskog igrača, neke je protiv njega i predao, ali „The Big3“, koji se bavi teniskim statistikama „velike trojke“ podseća na još jedan zanimljiv podatak.

Čak 13 od tih 17 poraza Japanac je upisao u završnicama velikih turnira – četvrtfinalima, polufinalima i finalima mastersa, Grend slemova i ostalih takmičenja.

Uglavnom je reč bila o polufinalima, a izuzeci su finala Majamija 2016. i mastersa u Kanadi iste godine.

Jedno od većih takmičenja na kojima je Nišikori upisao poraz su bile i Olimpijske igre u Tokiju ove godine kada je Kei ispao veoma lako od Novaka u dva seta.

 

Od 20 međusobnih odigranih susreta, jedina dva koja je Kei dobio bila su u Bazelu 2011. i na US Openu 2014. godine.

Tridesetjednogodišnji Japanac na svom kontu ima 12 ATP titula, bio je četvrti teniser planete pre šest godina, ali je teško zamisliti koliko bi mu karijera bila bogatija da se nije sastajao sa igračem Novakovog kalibra.

Podsećamo, Nišikori je poslednji turnir do sada, odigrao upravo na US Openu u septembru, kao i Novak, koji je stigao do finala u kom je poražen od Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO: Najbolji detalji meča Novaka i Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar